Girê Şehîd Şahan’da iki koldan eylem

YJA-STAR gerillaları

YJA-STAR gerillaları

  • YJA Star gerillaları, Girê Şehîd Şahan’daki Türk askerlerini iki koldan vurarak 2 mevzi ve 1 MOBESE kamera sistemini imha etti, 6 askeri de öldürdü. 

Türk ordusu, Direniş Alanları’ndaki savaş mevzilerini 10 kez kimyasal silah ve patlayıcılar, 5 kez savaş uçakları, 20 kez saldırı helikopterleri ve onlarca kez de obüs ve tanklarla bombaladı. Buna rağmen eylemlerini sürdüren gerilla, 14 Türk askerini öldürdü, 2 mevzi ve 1 MOBESE kamera sistemi imha edildi, 1 helikopter darbelendi.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, Medya Savunma Alanları’nda devam eden savaşla ilgili şu bilgiler paylaşıldı:

Xakurkê Bölgesi

* YJA Star gerillaları, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde 18 Temmuz saat 18.00’de Girê Şehîd Şahan’daki Türk askerlerine iki koldan eylem düzenledi. Birinci eylem kolu, ağır silahlarla hedef aldığı 2 mevziyi imha etti; 6 askeri öldürdü. İkinci eylem kolu ise suikast taktiğiyle 1 MOBESE kamera sistemini imha etti. 

Metîna Bölgesi

* Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini 18 Temmuz saat 18.40’ta patlayıcılarla bombalamak isteyen Türk askerleri, Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde sabotaj taktiğiyle vuruldu; 2'si öldürüldü. 
* YJA Star gerillaları, 18 Temmuz 18.50 ve 19.15 saatlerinde Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Türk askerlerini suikast taktiğiyle vurarak 2'sini öldürdü. 
* Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 18 Temmuz saat 07.00’de denetim altına alındıktan sonra suikast taktiğiyle vuruldu; 2'si öldürüldü.
* Girê Hakkarî Direniş Alanı’na 18 Temmuz saat 20.40’ta indirme yapmak isteyen Skorsky helikopter ve çevresindeki askerler, suikast taktiğiyle vuruldu; 2'si öldürüldü, darbe alan helikopter de alandan uzaklaşmak zorunda kaldı.

Kimyasal ve patlayıcılar

* Türk ordusu, 18 Temmuz’da Girê Amediyê, Girê Hakkarî, Şikefta Birîndara ve Karker Direniş Alanları’ndaki savaş mevzilerini 10 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombaladı.

Diğer bombardımanlar

* Türk ordusu, 18 Temmuz’da Girê Bihar, Girê Amediyê, Saca ve Çemço Direniş Alanları'nı 5 kez savaş uçaklarıyla bombaladı.
* Girê Amediyê, Girê Cûdî, Girê FM, Girê Hakkarî ve Kurojahro Direniş Alanları, 20 kez saldırı helikopterleriyle bombalandı.
* Çemço, Girê Amediyê, Girê Cûdî ve Girê Hakkarî Direniş Alanları, tanklar ve sınırdaki karakollardan atılan obüslerle onlarca kez bombalandı. BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.