Göçmen teknesi battı: 15 kişi öldü

Dünya Haberleri —

.

.

  • Tunus’un kuzeyinden hareket ederek İtalya’ya ulaşmak isteyen mültecilerin teknesi Akdeniz’de alabora oldu. Tekne kazasında 15 göçmen kaybolurken 4’ü kurtarıldı.

Tunus Ulusal Güvenlik Kuvvetleri Sözcüsü Hüsameddin el Cebabli, Tunus kıyılarında batan tekneye ilişkin sosyal medya hesabından yazılı açıklama yaptı.
Ülkenin güney kesiminde yer alan Sfaks kenti açıklarında ve Kerkana adası yakınlarında avlanan bir kayıkçının batan tekneyi bulduğunu belirten Cebabli, dört mültecinin deniz güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldığını bildirdi. Cebabli, italya'ya göç etmek üzere Akdeniz'e açılan teknenin batması sonucu kaybolan 15 mülteci için ise arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini aktardı.
Son olarak 8 Nisan'da yine Tunus'un Sfaks kentinden İtalya'ya gitmek amacıyla Akdeniz'e açılan bir mülteci teknesinin batması sonucu en az 20 Afrikalı mültecinin kaybolduğu açıklanmıştı. Tunuslu yargıç Fevzi Masmusdi sahil güvenlik yetkililerinin aynı teknedeki 17 mülteciyi kurtardığını, ikisinin sağlık durumun ise kritik olduğunu açıklamıştı.
Tunus Ulusal Güvenlik Kuvvetleri, 7 Nisan’da yaptığı açıklamada, ülke açıklarında 1 Ocak ile 31 Mart arasında yürütülen operasyonlarda 900'e yakın düzensiz göç girişiminin engellediğini ve çoğu Sahraaltı Afrika ülkelerinden olmak üzere 27 binden fazla mültecinin yakalandığını duyurmuştu. TUNUS

 

 

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.