Haklısınız ama suçlusunuz!

Dünya Haberleri —

Münih'te Mirza Bilen için yapılan protesto

Münih'te Mirza Bilen için yapılan protesto

  • Münih Yüksek Bölge Mahkemesi'nde yargılanan Mirza Bilen dün görülen karar duruşmasında ‘PKK’ye bilerek ve isteyerek üye olmak’ gerekçesi ile 3 yıl ceza verildi.

Alman Ceza Kanunu’nun 129/b maddesinden yargılanan ve Mayıs 2021'den bu yana tutuklu bulunan Kürt aktivist Mirza Bilen’in karar duruşması dün Münih Yüksek Bölge Mahkemesi'nde görüldü. Münih Stadelheim Cezaevi’nde tutulan Mirza Bilen ve avukatı duruşma salonunda hazır bulundu. Duruşmada savcılık 3 yıl 6 ay ceza isterken, mahkeme heyeti 3 yıl ceza verdi. 

 

Mirza BİLEN

 

Biji Berxwedana Gerîla
Mahkeme heyeti ceza gerekçesi olarak, “Kürt halkı büyük bir nüfus olmasına rağmen, ülkesi olmayan bir millet. Verdiği mücadele haklı ve meşru. Ancak buna rağmen PKK yaptığı eylemler ile ‘terörist’ örgütü” diyerek Bilen’in bilerek ve isteyerek örgüt içinde faaliyet yürütmesi nedeni ile ceza kararı verildiğini açıkladı. Mirza B. mahkemeden ayrılırken “Biji Berxwedana Gerîla” sloganı atarak, son dönem artan kimyasal saldırılarına karşı direnen Kürt özgürlük gerillasını selamladı.

Engizek’in davası başladı
Almanya’nın Koblenz kentinde Mart ayında tutuklanan 71 yaşında ki Ali Engizek’in duruşması ilk duruşması 2 Kasım’da Stuttgart’ta görüldü. Ciğerinin üzerinde leke olan, geceleri oksijen tüpü kullanması gereken Engizek’in tedavisi yarım kalmıştı. Engizek’in avukatı Av. Anna Magdalena Busl’un tutukluk kararına itirazı  Eyalet Mahkemesi’nin kaçma ihtimali olduğu için tutukluğun devamına karar verdi.  Bir sonraki duruşması ise 15 Kasım’da görülecek. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.