Hale Gönültaş’a soruşturma

Kadın Haberleri —

Hale Gönültaş

Hale Gönültaş

  • Araştırmacı gazeteci Hale Gönültaş’a ‘Bir çocuğun karartılan hayatı: 12 yaşında tecavüze uğradı, çocuk yurduna yerleştirildi, pavyonda çalıştırıldı, şimdi kayıp’ araştırma haberine, ‘polise iftira’ ve ‘devlet kurumlarını yıpratmak’ gerekçesiyle soruşturma açıldı.

Araştırmacı gazeteci, yazar Hale Gönültaş hakkında 14 Aralık 2022’de Kısa Dalga’da yayınlanan “Bir çocuğun karartılan hayatı: 12 yaşında tecavüze uğradı, çocuk yurduna yerleştirildi, pavyonda çalıştırıldı, şimdi kayıp” başlıklı haberden dolayı soruşturma açıldı. Soruşturma, haberde adı geçmeyen Polis E. Y.’nin kız çocuğunun annesinin dile getirdiği “istismar” iddialarıyla kastedilenin kendisi olduğunu belirterek yaptığı suç duyurusu üzerine başlatıldığı öğrenildi.

‘Polis arkadaşımıza iftira atmışsınız’

Kısa Dalga’da geçen habere göre, polis E.Y., devlet kurumlarının yıpratılmaya çalışıldığı iddiasıyla Gönültaş’ın yanı sıra mağdur kız çocuğunun annesi ve anneye yardım ettiği gerekçesiyle Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu yetkililerinden de şikayetçi oldu. Gazeteci Gönültaş’ın soruşturma kapsamında ifade vermeye çağrıldığı akşam evine gelen iki polis ise tehditkar biçimde “Polis arkadaşımıza iftira atmışsınız” diyerek gözdağı vermeye çalıştı.

Devlet yıpratılıyormuş!

Açılan soruşturmada iddialara cevap veren polis E. Y., kayıp çocuğu daha önce de birkaç kez bulduğunu ve annesinin dile getirdiği iddialara ilişkin: “Binlerce çocuk buldum. Benim irtibat kurduğum çocukların tamamının ifadesi alınabilir. Hiçbiri benimle bu şekilde bir cinsel yakınlık kurduğunu söyleyemez. Ayrıca esrar içmeyi ve çocuklara içirmeyi de kesinlikle reddediyorum” dediği belirtildi.

Çocuğun annesinin kendisine daha önce tartıştıkları ve telefonundan engellediği için iftira attığını savunan E.Y “Yapılan haberlerin siyasi içerik taşıdığı çok açıktır. Bu haberler ile devletimizin kurumları aleni şekilde yıpratılmaya çalışılmaktadır. Aslı astarı araştırılmadan, sırf bir kadının iddiası ile devletin bu kadar yıpratılması kabul edilemez. Özelde ise benimle ilgili yapılan iftiralarla beni ve Emniyet Müdürlüğümüzü yıpratmaya çalışmaktadırlar” dedi.

Haberde şikayetçi polisin ismi yok

Hakkında açılan soruşturma kapsamında ifadesi alınan gazeteci Hale Gönültaş kimsenin ismini açıkça belirtmeden, isim kullanılmadan haber yaptığını ve şikayetçinin isminin de haber konusu olmadığını belirtti. “Şikayetçi olan şahsın haber konusunu kendi üzerine alınması kendi sorunudur. Tarafımın şikayetçiye karşı böyle bir suçlaması ya da iftira atması söz konusu değildir” diyen Gönültaş yaptığı haberin tamamının belgelere dayalı olduğunu kaydetti.

Tehditkar polisler tedirgin etti

Gönültaş devamla şunları kaydetti: “30 yıllık gazeteci olarak bu güne kadar hiçbir siyasi saikle hareket etmedim. Gazetecilik ilke ve etik kurallarından bir an olsun sapmadım. Bu nedenle ismim Türkiye’de başta olmak üzere Avrupa’da da ortak araştırma çalışmalarında yer alan araştırmacı gazeteci olarak geçer” dedi. Gönültaş ayrıca kendisini ifadeye çağıran iki polisin  tehditkar konuşmasından tedirgin olduğunu belirterek her iki polisten de şikayetçi oldu.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.