Halil Şen anıldı 

Dünya Haberleri —

Dresden’deki anmada Halil Şen’in eşyaları sergilendi

Dresden’deki anmada Halil Şen’in eşyaları sergilendi

  • Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komployu bedenini ateşe vererek protesto eden Halil Şen, Almanya’nın Dresden ve Erfurt kentlerinde anıldı. 

Şen, 12 Şubat 2021’de Dresden Parlamentosu önünde bedenini ateşe vermişti. Pazar akşamı Dresden Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde yapılan anmada Şen’in ardında bıraktığı mektubu okundu. “Bu benim isyanımdır” başlıklı mektubunda Şen, uluslararası komplocular ile işbirlikçilerine seslenerek “İnsanlık yaşadığı müddetçe Güneşimiz Serok Apo insanlık yolunu aydınlatacaktır” demişti.

Gülerek gitti

Şen ile ilgili sinevizyon gösterimi ardından konuşan FED-KURD Eşbaşkanı Kerem Gök, “Halil arkadaşa sahip çıkmak ancak özgürlük hareketine sahip çıkmakla, Önderliğe sahip çıkmakla mümkündür” dedi. Şen’in çalışma arkadaşı Çekdar Botan da “Tarihin hiçbir döneminde bir insanın ölüme gülerek gittiği görülmemiştir. Halil Şen elinde benzin bidonuyla gülerek eylemini yaptı” diye konuştu. 

Erfurt kentinde de anma 

Şen için Erfurt Mezopotamya Kültür ve Dayanışma Derneği’nde de anma töreni düzenlendi. Şehit Aileleri ve Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HDBH) adına Ahmed Cihan bir konuşma yaparak “Şehit Halil arkadaşımızın isyanı hepimiz içindi” dedi. Anma “Şehîd namirin” sloganı ile sona erdi.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.