Hareketli timleri durduramıyor

HPG BİM

HPG BİM

  • Kimyasal silahların da kullanıldığı yoğun bombardımana rağmen hareket kabiliyetini yitirmeyen gerilla, hareketli timlerinin son eylemlerinde 9 Türk askerini daha öldürdü, birçok noktada ilerleme girişimini akamete uğrattı. 

Türk ordusu, direniş alanlarını 21 kez kimyasal silah ve patlayıcılar, 10 kez savaş uçakları, 17 kez saldırı helikopterleri ve onlarca kez de obüslerle bombalamasına rağmen gerilla eylemleri devam etti. Eylem sonucunda 1'i rütbeli 9 Türk askeri öldürüldü. 
HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, Medya Savunma Alanları'nda devam eden savaşla ilgili şu bilgiler verildi:

Zap Bölgesi

* Kurêjahro Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde 30 Haziran saat 10.30'da ağır silahlarla vuruldu. 
* Karker Direniş Alanı’na, 3 Temmuz saat 11.20 ve 17.30’da  hareket sensörü yerleştirmek isteyen Türk askerleri, ferdi silahlar ve el bombalarıyla vurulunca geri çekilmek zorunda kaldı. 
* Kokerê Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 3 Temmuz saat 09.20 ve 10.00’da sabotaj taktiği ve ferdi silahlarla vuruldu.
* Çemço Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 4 Temmuz saat 06.00’da suikast taktiğiyle vuruldu; 2'si öldürüldü. 
* Türk ordusu, 4 Temmuz sabahı 3 keşif uçağının desteğiyle zırhlı araçlar ve tanklardan oluşan bir konvoyla Bakurê Kurdistan sınırından Çemço Direniş Alanı’na doğru ilerlemeye çalıştı.

Metîna Bölgesi

* YJA Star gerillaları, Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde 3 Temmuz saat 07.30 ve 11.30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Türk askerlerini 2 kez suikast taktiğiyle vurdu; 2'sini öldürdü. 
* Girê Cûdî Direniş Alanı’nı 3 Temmuz saat 11.15’te patlayıcılarla bombalamak isteyen Türk askerleri vurulunca bir kademe geri çekilmek zorunda kaldı. Türk askerleri, saat 13.40’ta bu kez Kürtçe konuşan 1 kontranın öncülüğünde ilerlemek istedi. Sabotaj taktiğiyle vuran gerilla, 3 Türk askerini öldürdü.
* Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 3 Temmuz saat 24.00 ve 4 Temmuz saat 06.15’te suikast taktiğiyle vuruldu; 1'i rütbeli 2 Türk askeri öldürüldü. 
* Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 4 Temmuz saat 06.50’de ağır silahlarla vuruldu.

Kimyasal ve patlayıcılar

* Girê Cûdî, Şikefta Birîndara, Karker ve Kokerê Direniş Alanları, 3 Temmuz’da 21 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombalandı.

Diğer bombardımanlar

* Girê Cûdî, Girê Amediyê, Şikefta Birîndara ve Werxelê Direniş Alanları, 3 Temmuz’da sınırdaki karakollardan atılan obüs, havan ve ağır silahlarla onlarca kez bombalandı.
* Girê Hakkarî, Girê Cûdî ve Kurêjahro Direniş Alanları, 3 Temmuz’da 17 kez saldırı helikopterleriyle bombalandı. 
* Girê Amediyê, Werxelê, Saca ve Çemço Direniş Alanları, 3 Temmuz’da 10 kez savaş uçaklarıyla bombalandı. BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.