Harkov, Herson ve Luhansk’a saldırı 

Dünya Haberleri —

Harkov

Harkov

  • Ukrayna’nın üç kentine gerçekleşen hava ve topçu saldırlarında en az 18 kişi yaşamını yitirdi. Saldırıların hedefinde sivil yerleşim birimleri vardı.

Rusya Ukrayna savaşı 11. ayında devam ederken savaşlan taraflar sivil yerleşimleri vurmaya devam ediyor. Yaşanan son saldırılarda aralarında hastane, okul, otobüs durağı gibi sivillerin sürekli kullandığı yaşam alanları vardı. Rusya’nın Herson ve Harkov ketlerine gerçekleştirdiği saldırılarda 4 kişi, Ukrayna’nın hedef aldığı Luhansk kentinde 14 kişi yaşamını yitirdiği açıklandı.

Herson bölgesel askeri yönetiminin Telegram kanalından yaptığı açıklamada, Rusya saldırılarının bir hastane, okul, otobüs durağı, postane, banka ve yerleşim birimlerini hedef aldığı bilgisi paylaşıldı.Rusya'nın Ukrayna'nın güneyindeki Herson şehrindeki yerleşim yerlerine yönelik bombardımanında en az üç kişi hayatını kaybetti, beş kişi yaralandı.Ukrayna'nın en büyük ikinci kenti Harkov'da da bir apartman Rusya'nın füze saldırısının hedefi oldu. Harkov Valisi Oleh Synehubov, saldırıda bir kişinin yaşamını yitirdiğini ve yaralıların olduğunu söyledi.

Rusya: Hastane’de 14 kişi öldü

Rusya Dışişleri Bakanlığı da Ukrayna'nın Luhansk Oblast’ına bağlı Novoaydar kentinde bir hastaneye yaptığı roketli saldırıda 14 kişinin öldüğünü ve 24’ünün de yaralandığını açıkladı. Dışişleri bakanlığı açıklamasında, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin saldırıda ABD yapımı HIMARS çok namlulu roketatar sistemini kullandığını açıkladı. 

Uydu bilgileri dahil NATO ülkelerinin sağladığı istihbarat bilgilerinin bu saldırıda kullanıldığı aktarılan açıklamada, “Bu saldırı sonucunda 14 kişi öldü. 24 kişi farklı derecelerde yaralandı" denildi.

Ayrıca aynı gün Ukrayna ordusunun Herson'daki Novoya Kahovka'ya fırlattığı 17 füzenin üçte birinin hastane arazisinde patladığı bilgisi verilen açıklamada, konuya ilişkin özetle şu ifadelere yer verildi: "Hastanelerin kasıtlı olarak hedef alınması ve sivillerin öldürülmesi Kiev rejimi ve onun Batılı efendilerinin ağır savaş suçlarıdır.”  KİEV

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.