Hem suçlu hem de yalancı

.

.

  • Türk ordusu, Direniş Alanları’nı 6 kez savaş uçakları, onlarca kez de obüs, tank ve ağır silahlarla bombalamasına rağmen eylemlerini sürdüren gerilla, Zap’ta 1’i rütbeli 3 Türk askerini öldürdü. Türk tarafı, 1'ini açıklamakla yetindi. 
  • HPG, 3 Kasım’da Metîna’daki eylemde, kontrollerinde kalan cenazesinin Düzceli uzman çavuş Mustafa Bazna'ya ait olduğunu açıkladı. HPG, talep halinde Bazna’nın cenazesinin teslim edilebileceğini bildirdi. 

Savaş suçlusu Türk ordusu, insanlık dışı yöntemleri yoğun bir şekilde kullanmasına rağmen fedaice savaşan gerillanın direnişi karşısında ilerleyemiyor. Gerilladan aldığı ağır darbeleri gizlemek için yoğun çaba içerisinde olan Türk devleti, son olarak 1’i rütbeli olmak üzere en az 3 Türk askerinin öldürüldüğü Zap'ta, sadece bir kaybını vererek yalan söyledi. 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, devam eden savaşla ilgili şu bilgiler verildi: 

Zap Bölgesi

* Saca Direniş Alanı’nın Şehîd Kuncî savaş mevzileri çevresinde 5 Aralık’ta hareket halindeki Türk askerleri, denetim altına alındıktan sonra sabotaj taktiğiyle vuruldu; 1’i rütbeli olmak üzere en az 3'ü öldürüldü. Türk ordusu, eylemin ardından Skorsky helikopterleriyle kayıplarını alandan uzaklaştırabildi.

* Sîda Direniş Alanı’nın Şehîd Felat savaş mevzileri çevresindeki Türk askerleri, 5 Aralık saat 23.00’te ağır silahlarla vurularak darbelendi.

* Çemço Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 6 Aralık saat 15.20’de vurularak darbelendi.

Metîna Bölgesi

* Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde 6 Aralık saat 14.00’te orta otomatik silahlarla vurularak darbelendi.

* YJA Star gerillaları, 6 Aralık saat 14.30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Türk askerlerini ağır silahlarla vurarak darbeledi. 

Bombardımanlar

* Türk ordusu, 6 Aralık’ta Girê Cûdî ve Girê Bihar Direniş Alanları'nı savaş uçaklarıyla 6 kez; Çemço, Girê Cûdî, Girê FM ve Girê Amediyê Direniş Alanları'nı obüs, tank ve ağır silahlarla onlarca kez bombaladı. 

 

Düzceli Mustafa burada!

HPG, 3 Kasım’da Metîna’daki eylemde ele geçirilen asker cenazesinin Mustafa Bazna'ya ait olduğunu bildirdi. 

BİM, 4 Kasım 2022 tarihli açıklamasında 3 Kasım saat 12.20’de Başûrê Kurdistan’ın Amediyê ilçesi yakınlarındaki Metîna’nın Girê FM Direniş Alanı’nda düzenlenen eylemde 1 askerin cenazesine, askeri teçhizatına ve cep telefonuna el konulduğunu paylaşmıştı. BİM dünkü açıklamasında, "Cenazesi elimizde olan askerin 13082287382 TC kimlik numaralı, 14 Mayıs 1996 Düzce doğumlu, Döndü ve Ramazan oğlu Mustafa Bazna olduğu netleştirildi. Bu askerin ölümünün de Türkiye halkından ve kamuoyundan gizlendiği anlaşılmıştır" dedi. 

8 ayda 2 bin 500 kayıp

AKP-MHP rejiminin bir süre daha iktidarda kalabilmek için Erdoğan ve Akar’ın emriyle Türk askerlerini gerilla alanlarına sürerek harcadığın belirten BİM, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Asker ölümleri hiçbir şekilde umurlarında olmadığı gibi, Türk ordusu Zap’ta 8 aya yakın bir sürede 2 bin 500 civarında kayıp vermesine rağmen asker ölümlerini Türkiye halkından ve kamuoyundan gizliyor. Oysa bu alanlarda çok büyük bir savaş; Erdoğan ve Akar’ın sorumluluğunda yaşanan ciddi asker kayıpları vardır. 

Binbaşıyı bile geçiştirdiler

İki gün önce ölen binbaşılarını bile bir gece yarısı açıklayıp sıradan bir olaymış gibi yaklaştılar. Doğru dürüst haber yapmayarak rütbeli-rütbesiz hiçbir askerlerine değer vermediklerini bir kez daha gösterip Kurdistan’daki savaş gerçeğini kamuoyundan gizlemeye çalıştılar.

Özel savaş şefleri suçludur

Güçlerimiz tarafından daha önce belgelenerek kamuoyuna sunulduğu üzere; Tayyip Erdoğan ve Hulusi Akar’ın emriyle asker kayıpları hem gizleniyor hem de asker cenazelerine sahip çıkılmayarak savaş alanında bırakılıyor. Hatta asker cenazelerini hunharca yaktıklarının görüntüleri de paylaşıldı. Yeminli Kürt düşmanı faşist rejimlerini bir süre daha iktidarda tutmak isteyen bu özel savaş şefleri, insanlık ahlakını, uluslararası savaş yasalarını ve kendi yasalarını bile ayaklar altına alarak sayısız savaş suçu işlemeye devam ediyor. 

Cenazeyi teslim edebiliriz

Karşımızda insanlığını tamamen yitirmiş böylesine bir düşman gerçekliği olsa da Kurdistan Halk Savunma Güçleri olarak; insanlık ahlakına, halkların ortak değerlerine ve savaş yasalarına uyarak, talep etmeleri halinde Mustafa Bazna isimli askerin cenazesini siviller veya sivil toplum kuruluşları aracılığıyla ailesine teslim edebileceğimizi belirtiyoruz.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.