HPG Haki Karer için vurdu

  •  HPG gerillaları, PKK’nin büyük şehidi Haki Karer ve Mayıs Ayı şehitleri için vurdu. Hareketli gerilla timlerinin Zap, Xakurkê ve Avaşîn bölgelerinde gerçekleştirdiği eylemlerde 24 işgalci asker öldürüldü, 3’ü de yaralandı, 1 bomba yüklü drone imha edildi.

 

HPG Basın İrtibat Merkezi, 16 Mayıs günü HPG ve YJA Star gerillaları tarafından gerçekleştirilen eylemlerin Mayıs Ayı Şehitleri anısı için yapıldığını duyurdu.  HPG açıklamasında şu bilgileri verdi:

Avaşîn

*  16 Mayıs günü saat 18:00’da Werxelê Direniş Alanı’nı ağır silahlarla bombalamak isteyen işgalciler, HPG gerillaları tarafından hedeflenerek vuruldu. Aynı gün akşam saatlerinde ilerlemek isteyen askerler müdahale edildi. İşgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kaldı.

*  16 Mayıs günü Werxelê Direniş Alanı’nda bulunan Girê Werxelê savaş mevzileri çevresindeki işgalciler, gerillalar tarafından denetim altına alındıktan sonra saat 11:45’te hareketli gerilla timleri tarafından sızma eylemiyle hedeflendi. Gerillanın ilk atışlarıyla birlikte işgalciler mevzilerini bırakarak kaçtılar. Burada 1 mobesse kamera sistemi de imha edildi.

*  16 Mayıs günü 13:45’te Werxelê Direniş Alanı’nı kimyasal silahlar ve patlayıcılarla bombalayan bir grup işgalci iki koldan vuruldu. Birinci eylem kolu; A4 silahı ve mevzisini hedefleyerek yakın mesafeden vurdu. Etkili vuruşlar sonucunda 2 işgalci cezalandırıldı, 1 mevzi ve 1 A4 silahı imha edildi. İkinci eylem kolu; üç mevzi ve bir mobesse kamera sistemini yakın mesafeden hedefleyerek vurdu. Burada 1 işgalci cezalandırıldı, 1 BKC silahı ve 1 mevzi imha edilmiş, 2 mevzi ve 1 mobesse kamera sistemi ise darbelendi.

Zap

*  15 Mayıs günü 12:00’da Karker Direniş Alanı’na bağlı Girê Şehîd Cûdî’de 1 asker öldürüldü.

*  16 Mayıs günü 10:30’da Kurojahro Direniş Alanı’na bağlı Şehîd Harûn ve Şehîd Tolhildan tepeleri arasında bulunan işgalciler, gerilla güçleri tarafından takibe alındı. Denetim altına alınan askerler saat 10:30’da koordineli gerilla eylemiyle üç koldan hedeflendi.  Birinci eylem kolu; bir grup işgalciyi yakın mesafeden vurdu. Burada 4 asker öldürüldü, 2 asker ise yaralandı. İkinci eylem kolu ise; içinde 2 işgalcinin bulunduğu mevziyi hedefleyerek, 1 askeri öldürdü, 1 askeri ise yaralad. Üçüncü eylem kolu; mevzilerini bırakarak kaçan askerleri suikast taktiğiyle hedefledi; 1 işgalci öldürüldü. Çevrede bulunan ve eylem alanına müdahale etmek isteyen askerler de  YJA Star tarafından ağır silahlarla vuruldu.

Hareketli gerilla timlerinin farklı gerilla taktiklerini iç içe kullanarak gerçekleştirdiği bu eylemde toplam 6 işgalci öldürüldü, 3 işgalci ise yaralandı.

* 16 Mayıs günü 16:00’da Kurojahro Direniş Alanı’nda bulunan Mamreş savaş mevzileri çevresindeki işgalcilere ait iki mevzi vuruldu; 3 işgalci cezalandırıldı, 1 mevzi imha edildi ve 1 mevzi darbelendi.

*  16 Mayıs günü sabah saatlerinde Şikefta Birîndara Direniş Alanı’ndakki savaş mevzilerini patlayıcılarla bombalamak isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından vuruldu. Gerillanın müdahalesi sonucunda askerler yanlarında getirdikleri patlayıcıları bırakarak kaçtılar. Burada işgalcilere ait 13 m Kortex (fünye) ve 10 kg TNT’ye el konuldu.

Haki Karar için vurdular

* 16 Mayıs günü 09:30’da Karker Direniş Alanı’na bağlı Girê Ortê savaş mevzileri çevresinde bulunan işgalciler, hareketli gerilla timlerimiz tarafından iki koldan vurdu. Bomba yüklü 1 dron ise gerillalar tarafından imha edildi.

Hareketli gerilla timlerimizin gerçekleştirdiği bu koordineli eylem sonucunda toplam; 5 asker öldürüldü.

Zap güçlerimizin fedai saldırı ruhuyla gerçekleştirdiği bu etkili eylemler, Ölümsüz Komutanımız Haki Karer yoldaşımız şahsında Mayıs Ayı Şehitlerimiz anısı için yapıldı.

* 16 Mayıs günü 19:00, 22:00 ve 23:00 saatlerinde Çiyareş Direniş Alanı’na bağlı Girê Cehennem savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen askerler, 3 kez gerillalar tarafından vuruldu. Gerillanın müdahalesi sonucunda işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kaldı.

* 16 Mayıs günü Şehîd Şahîn Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini kimyasal silah ve patlayıcılarla bombalamak isteyen Türk ordu askerlerine gerillanın müdahalesi sonucu işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kaldı.

Xakurkê

* 16 Mayıs günü 13:00’te Girê Şehîd Axîn’de bulunan işgalciler, YJA Star tarafından ağır silahlarla vuruldu; 2 asker öldürüldü.

Sîrê Üssü’nde 4 asker öldürüldü

10 Mayıs günü Başûrê Kurdistan sınırları içinde bulunan Türk ordusu ait Sîrê karakolu nizamiyesi ağır silahlarla vuruldu. Bu eylemin sonucunda en az 4 işgalci öldürüldü.

* 16 Mayıs günü Zap’a bağlı Gundê Fileha, Girê Cûdî ve Girê FM alanları 13 kez savaş uçaklarıyla bombaladı.

*  17 Mayıs günü sabah saatlerinde Zap’a bağlı Karker, Saca ve Çemço alanları sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüs, havan ve 7 kez savaş uçaklarıyla bombalandı. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.