HRE: 16 işgalci öldürüldü

  • Efrin Kurtuluş Güçleri (HRE), işgalci Türk devlet güçlerine yönelik Temmuz ayı içerisinde düzenlediği eylemlerin bilançosunu açıkladı. En az 16 işgalci öldürüldü. 

 

“İşgalci Türk ordusu ve ona bağlı çete gruplarının alanlarımıza yönelik saldırıları devam ediyor. Bu saldırılara karşı güçlerimiz Temmuz ayı boyunca etkili eylemler gerçekleştirmiştir” diyen HRE’nin yaptığı açıklamaya göre en az 16 işgalci öldürüldü. Haziran ayında şehit düşen savaşçılar anısına gerçekleştirilen eylemlerin detayları şöyle:

*  7 Temmuz’da Bab bölgesinde işgalci Türk ordusunun iki üssü hedeflendi; bir çete öldürüldü, 2 işgalci asker yaralandı. 

*  10 Temmuz’da Şêrawa ilçesine bağlı Kibeşînê köyündeki çete üssüne baskın yapıldı; 6 çete öldürüldü, bir AK-47 silahı ile bir termal kameraya el konuldu. 

*  Aynı gün Ezaz bölgesindeki Türk ordu üssüne karşı eylem gerçekleştirildi; bir işgalci öldürüldü, 2 işgalci de yaralandı.

*  29 Temmuz’da Maree ve Ezaz bölgeleri arasında bulunan işgalci çete gruplarının üssüne baskın yapıldı. Kısa sürede üssün kontrolü HRE güçlerine geçti, çeteler iki kez takviye güç göndermek istese de darbe alarak geri çekilmek zorunda kaldı. Netleştirildiği kadarıyla 5 çete öldürüldü, 4 çete yaralandı. Eylem sonucunda 3 AK-47, bir BKC, bir B-7 silahı, 2 çanta ve 3 motosiklet imha edildi. 

*  31 Temmuz’da Şêrawa ilçesinin Birc Heyder köyünde çetelerin üssüne baskın yapıldı; 3 çete öldürüldü, bir AK-47, bu silaha ait raht ve 5 şarjör, bir gündüz dürbünü ve bir telefona el konuldu. 

* Aynı gün Şêrawa ilçesinde gerçekleştirilen eylemde 4 çete yaralandı. 

* Yapılan eylemlerde toplamda bir asker ile 15 çete öldürüldü, 4 asker ile 8 çete üyesi de yaralandı.

53 saldırı

Türk devleti Temmuz ayında Efrîn ve Şehba bölgelerine en az 53 kez saldırdı. Türk devleti, 1-31 Temmuz tarihleri arasında 32 köy, Meranaz Beldesi, Til Rifat İlçesi, Minix Havaalanı ile Şüm Hükümeti’ne bağlı askeri üslere 53 defa saldırı gerçekleştirildi. Saldırılarda Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA), havan ve obüs topları kullanıldı. Bu saldırılar sonucu Şam hükümetine bağlı bir asker ölürken, 3 sivil ve 9 asker de yaralandı. Saldırılarda ayrıca ağır maddi hasarlar yaşandı, ekili alanlar zarar gördü.  HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.