HRE'den misillemeye devam

  •  HRE’nin Efrîn, Bab, Marê ve Cindirêsê’de düzenlediği misilleme eylemlerinde 14 Türk savaş elemanı öldürüldü, 4'ü de yaralandı. 

 

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), Türk devletin 10-16 Ekim arasında gerçekleştirdiği faşist saldırılara karşı meşru savunma kapsamında misilleme eylemlerine devam ediyor. 

HRE tarafından yapılan yazılı açıklamada, işgalci Türk ordusu ve çetelerine dönük gerçekleştirdiği eylemlerle ilgili şu bigileri paylaştı:  

*  Marê bölgesinde 10 Ekim’de işgalci güçlere yönelik özel bir eylem gerçekleştirildi, bunun sonucunda 1 çetebaşı öldürüldü, 1 çete elemanı ise yaralandı. Aynı gün Cindirêsê yolu üzerinde eylem gerçekleştirildi, bunun sonucunda 2 çete elemanı yaralandı.

*  Marê bölgesinde ertesi gün düzenlenen suikast eyleminde 1 çete elemanı öldürüldü.

*  Efrîn ve Bab bölgesinde Türk ordusuna ait 4 askeri üsse 12 Ekim’de özel eylemler düzenlendi. Bu eylem sonucunda 5 işgalci Türk askeri öldürüldü, 1 araç darbelendi. Aynı gün Bab bölgesindeki eylemde 5 çete elemanı öldürüldü, 1 araç darbelendi.

* Efrîn’in Kefercan köyünde işgalci Türk ordusuna yönelik 14 Ekim’de eylem düzenlendi; 2 asker öldürüldü, 1'i ise yaralandı.

* Efrîn bölgesinde 16 Ekim’de yapılan özel bir eylemde çetelere ait 1 araç imha edildi.   ŞEHBA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.