Hukuk örgütlerine saldırı

Avukatlar saldırı

Avukatlar saldırı

  • Hukuk örgütleri, Abdullah Zeydan’ın memnu haklarının iptal edilmesini protestosu etmek istedi. Polis, Çağlayan Adliyesi'ndeki protestoyu engelledi, avukatlara saldırarak gözaltına aldı.

ERDOĞAN ALAYUMAT / İSTANBUL

Adalet İçin Hukukçular, Avukat Dayanışması, Avukat Hareketi, Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi, Çağdaş Avukatlar Grubu, Demokrasi İçin Hukukçular, Kartal Hukukçular Derneği, Katılımcı Avukatlar Grubu, Özgürlükçü Demokrat Avukatlar Grubu, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi, Sosyal Hukuk, Toplum ve Hukuk Araştırmaları Vakfı, Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı seçilen Abdullah Zeydan’ın memnu haklarının iptal edilmesini Çağlayan Adliyesi'nde protesto etmek istedi.

Açıklama yapılmasına izin vermeyen polis, adliye önünü ablukaya aldı. Adliye C Kapısı önünde “Van halkının iradesini yok saymak demokrasiye darbedir” pankartı açıldı. Açıklamaya başlayan ÖHD İstanbul Şube Eşbaşkanı Esra Bilen, Van’da yapılan irade gaspının darbe olduğunu söyledi. Açıklama devam ettiği sırada araya giren polis, açıklama yapmasına engel oldu. Polisin engeline karşı avukatlar “Bijî berxwedana Wanê”, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Abdullah Zeydan onurumuzdur” sloganları atarak polis saldırısına karşı direndi. Avukatları çembere almak isteyen çevik kuvvet polisi ile avukatlar arasında uzun süre arbede yaşandı.

Avukatın burnunu kırdılar

Polis saldırısına karşı Adliye içine girmek isteyen avukatlar bu kez adliye güvenlik görevlileri ve polis tarafından engellendi. Özel güvenliğin ve polisin barikatını aşan avukatlar, adliye binasına girdi. Adliye içinde açıklama yapmak isteyen avukatlar, burada bir kez daha engellendi. Adliye içine giren polis ile avukatlar arasında uzun süre arbede yaşandı. Polis saldırısında bir avukatın burnu kırıldı, bir avukat fenalık geçirirken, adliyeye çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı, bir avukat ise kolundan yaralandı.

 

 

Avukatlara işkence

Direnen avukatları adliye içinde gözaltına alan polis, aralarında İnsan Hakları Derneği Eşbaşkanı Eren Keskin, ÖHD İstanbul Şube Eşbaşkanı Esra Bilen’in de olduğu 10’dan fazla avukatı gözaltına aldı. Gözaltına alınan bazı avukatların gözaltı aracında polis tarafından işkence edildiği görülürken, polis işkencesini görüntülemeye çalışan basın çalışanları da polis tarafından alandan uzaklaştırıldı.    

İradeye saygı gösterin

Bir süre adliye önünde bekleyen avukatlar, polis saldırısını kınadı. Adliye bahçesinde kısa bir konuşma yapan ÖHD Eşbaşkanı Serhat Çakmak, yapılan irade gaspını kabul etmeyeceklerini, kayyum atamasına karşı her alanda mücadele edeceklerini söyledi. Çakmak, iktidara çağrıda bulunarak Van halkının iradesine saygı gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Avukatlar alkışlarla eylemlerine son verdi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.