Ida onlarca can aldı

Dünya Haberleri —

  • Ida Kasırgası’nın uzantısının vurduğu ABD’nin kuzeydoğusundaki eyaletlerde can kaybı sayısı en az 46 oldu.

 

Şiddetli rüzgarların getirdiği aşırı yağışlar ciddi su baskınları ve sele neden oldu. Sel ve su baskınları nedeniyle New York’ta en az 13 kişi hayatını kaybetti. New Jersey’de ise en az 23 kişinin öldüğü açıklandı. Bölgede çok sayıda araç da sel sularına kapılarak sürüklendi.

Washington Post gazetesinde yer alan bir habere göre; Maryland eyaletinde de iki ayrı hortum etkili olurken biri Baltimore’da diğeri de Annapolis’te iki kişi hayatını kaybetti.

Ida Kadırgası’nın karaya ilk ulaştığı nokta olan ülkenin güneyindeki Louisiana’da da can kaybı sayısının 9 kişiye yükseldiği açıklandı.

Pensilvanya ve Philadelphia’da da yüzlerce kişinin kurtarılmayı beklediği ifade ediliyor. Philadelphia’da da su baskınları nedeniyle 4 kişinin öldüğü açıklandı.

Ida Kasırgası’nın karaya giriş yaptığı Louisiana’dan binlerce kilometre uzakta kuzeydoğu eyaletlerine ulaşan rüzgarların getirdiği bulutlar bölgede tarihi rekor seviyesinde yağışlara neden oldu. Bölgede metrekareye 15 ila 20 cm yağış düştü. Yetkililer, bu yağışın çok kısa bir süre içerisinde düşmesinin sel ve su baskınlarına neden olduğunu söylüyor.

Ida tropikal fırtınasının şimdiye kadar yaşattığı can kayıpları dışında yaklaşık 80 milyarlık hasara yol açtığı belirtildi.  NEW YORK

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.