İnşaat işçileri haklarını istiyor

  • 7 aylık maaşlarını almak için bir haftadır Rönesans Holding önünde yatıp kalkan işçiler, “Sadaka değil, sadece hakkımızı istiyoruz” dedi.

 

Elazığ ve Malatya’da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) şantiyesinde Rönesans Holding’e bağlı taşeron firmada çalışırken işten atılan işçiler, 7 ay geçmesine rağmen ücretlerini alamadı. Bunun üzerine işçiler, İnşaat İşçileri Sendikası (İnşaat-İş) ile birlikte İstanbul Maltepe’de bulunan Rönesans Holding Müdürlüğü’nün önünde eylem başlattı. 3 Eylül’den bu yana gece gündüz müdürlük önünde eylemlerini sürdüren işçiler, haklarını talep ediyor. 

İşten çıkarılan işçilerden Mehmet Çakar, Rönesans Holding’e bağlı taşeron firmada çalıştığını fakat ücretlerini tam olarak alamadığını söyledi. “Rönesans demek, Tayyip Erdoğan demektir” diyen Çakar, “Bu direnişi sadece haklarımız için değil, bizim gibi haklarını alamayan herkes için yapıyoruz” diye konuştu.

İşçilerden Remzi Gümüş, 9 ay çalıştığını, 4 aylığını ise alamadığını belirtti. 7 aydır alacaklarını beklediklerini dile getiren Gümüş, “Hakkımızı alana kadar direnmeye devam edeceğiz. Rönesans Holding’den sadaka istemiyoruz, sadece hakkımızı istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

İnşaat-İş Sendikası Örgütlenme Sorumlusu Deniz Gider, üyelerinin hakları verilinceye kadar direnişi sürdüreceklerinin altını çizerek, “Yetkililerle sorunun çözümüne ilişkin görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Çözülmediği takdirde direnişimizi sertleştireceğiz” dedi.  İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.