İptallere yenisi eklendi

Dünya Haberleri —

  • Pandeminin etkisinden dolayı özellikle Avrupa'da yaşanan personel sıkıntı nedeniyle sivil havacılık sektöründe kaos yaşanırken uçuş iptali yapan şirketlere sürekli yenileri ekleniyor. 

Almanya, İngiltere ve Hollanda başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde sivil havacılık alanında sorunlar yaşanmaya devam ediyor. Lufthansa, British Airways ve easyJet gibi havayolu şirketleri özellikle havalimanlarındaki personel yetersizliğinden dolayı yüzlerce uçak seferini iptal etmek zorunda kaldı. Uçuşları iptal eden şirketlere Macaristan merkezli havayolu şirketi Wizz Air de eklendi. Yaşanan sorunlardan dolayı Wizz Air, yaz sezonuna gerçekleştireceği çok sayıda uçuşu iptal etme kararı aldı. Yerel basında çıkan haberlere göre, iptal edilen seferler şirketin toplam uçuşlarını  yaklaşık yüzde 5'ine dek geliyor.

2 bin uçuşu iptal etti

Alman havayolu şirketi Lufthansa'dan yapılan açıklamada, havalimanlarındaki personel eksikliği, grevler ve devam eden Covid-19 salgını nedeniyle ağustos sonuna kadar Frankfurt ve Münih'ten 2 bin uçuşun daha iptal edildiği bildirildi.  Şirket, haziran başında 900 iptal açıklamıştı. Şirket Sözcüsü, söz konusu iptal edilen 2 bin uçuşun ağırlıklı olarak kısa mesafeler olduğunu bildirdi. FRANKFURT

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.