İran’a SIHA saldırısı 

Dünya Haberleri —

İran'da SİHA saldırısı

İran'da SİHA saldırısı

  • İran'ın İsfahan eyaletinin idari merkezi olan İsfahan kentine 3 kamikaze drone ile saldırı düzenlendi. Ölü ve yaralıların olmadığı saldırıda maddi hasar meydana geldi. 

İran’ın 4 milyonluk nüfusu ile ülkenin üçüncü büyük kenti ve sanayi merkezlerinden olan İsfahan’a gece 23:30 sıralarında kamikaze droneler ile saldırı gerçekleşti. Mühimmat deposu ve silah fabrikası olduğu ifade edilen yapılara dönük saldırıda can kaybının yaşanmadığı açıklandı. İran Savunma Bakanlığı saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada "başarısız" bir insansız hava aracı saldırısı dendi.

Bakanlığın İran’ın resmi yayın organı IRNA’da yayınlanan açıklamasında, “İHA'lardan biri hava savunma sistemi tarafından vuruldu ve diğer ikisi savunma sistemi tarafından imha edildi. Şans eseri bu başarısız saldırı herhangi bir can kaybına yol açmadı ve fabrikanın çatısında hafif hasar meydana geldi” denildi. IRNA haberinde patlamalar ardından acil durumum ve itfaiye araçlarının bölgeye gittiğini aktardı.

Saldırılardan İsrail’i sorumlu tutarak İran Savunma bakanlığı açıklamanın devamında, "Saldırı tesislerimizi ve misyonumuzu etkilemedi... ve bu tür kör önlemlerin ülkenin ilerlemesinin devamı üzerinde bir etkisi olmayacaktır" dedi. Son yıllarda İran'ın askeri, nükleer ve endüstriyel tesislerinin çevresinde çok sayıda patlama ve yangın meydana geldi. İSFAHAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.