Irkçılara karşı PKK

Dünya Haberleri —

Thomas Haldenwang

Thomas Haldenwang

  • Alman iç istihbarat kurumunun Başkanı Haldenwang, Türkiye'de iç politikadaki gerginliklerin Almanya'ya da taşındığını ifade etti. 

İstihbarat kurumunun başkanı, bir yanda ırkçılar ile iktidar yanlıları diğer tarafta demokratik muhalefet ile PKK’nin bulunduğu karşı karşıya gelişi tanımladı.  

Haber ajansı DPA’ya demeç veren Almanya'da iç istihbarattan sorumlu Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı Thomas Haldenwang, Türkiye'de yapılacak seçimlerin Almanya'ya olası yansımalarından bahsetti. 

Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı, Türkiye'de bu yıl yapılacak seçimlerin Almanya'ya yansımaları olabileceğinin ihtimal dışı olmadığına işaret etti. Haldenwang, "Türkiye'de iç politikada yaşanan anlaşmazlıklar buraya da taşınıyor. Bir yanda Türk milliyetçileri ve aşırı sağcıların da dahil olduğu hükümete sadık olanlar, diğer yanda demokratik muhalif güçler ile PKK gibi aşırı ve terörist örgütlerin sempatizanlar" dedi. Haldenwang, muhalif gazetecilerin takip altında olduğunu ve sindirildiğini ifade etti.

2017 yılında yapılan yasal düzenlemeye göre, Avrupa Birliği dışındaki ülkelerin siyasetçilerinin seçim tarihinin üç ay öncesinden itibaren Almanya'da seçim mitingi ve etkinliği yapmasına izin verilmiyor. Buna rağmen, Anayasayı Koruma Teşkilatı Türkiye'de yapılacak seçimlerle ilgili bazı "seçim broşürlerinin" Almanya'da da tespit edildiğini kaydetti. BERLİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.