İşgal ve tecrit kırılana kadar

Yurt Dışı Haberleri —

Stuttgart'ta işgal ve tecrit protesto edildi

Stuttgart'ta işgal ve tecrit protesto edildi

  • Avrupa kentlerinde bu hafta sonu da alanlara çıkan Kürdistanlılar Türk devletinin işgalci ve soykırımcı politikalarına tepki gösterdi, tecritin bir an önce kaldırılmasını istedi.

 

Avrupa’da yaşayan Kürdistanlılar ve dostlarının faşist Türk devletinin işgal saldırılarına karşı tepkileri devam ediyor. Birçok merkezde düzenlenen eylemlerle tecrit ve soykırım saldırıları protesto edildi.

HAMBURG

Almanya'nın Hamburg kentinde Anti Faşistler tarafından organize edilen bir yürüyüş düzenlendi. İki koldan oluşan eylemin ilk kolu Türk Konsolosluğu önünde yürürken, diğer kol da Gansemarkt semtinde yürüyüşe geçti. Daha sonra birleşen iki kol, Sternschanze semtine doğru yürüyüşe geçti. Yol güzergahında bulunan Damtor cezaevi önünden geçen yürüyüşçüler, "Politik tutsaklara özgürlük" sloganı attı.

Yürüyüşte yapılan konuşmalarda, Türk devletinin işgal saldırıları kınanırken, gerilla direnişi de selamlandı.

HDP üzerinde devam eden devlet terörünün de kınandığı açıklamada, HDP bayrakları da taşındı.

STUTTGART

Almanya'nın Stuttgart kentinde Lautenschlagerstrasse’de başlayan yürüyüşe, MLPD, MLKP, SKB, Halkların Birleşik Devrim Hareketi gibi devrimci sol örgütler de destek verdi. Eylemde, KCK yürütme konseyi üyeleri için ABD tarafından konulan para ödülü, "KCK halktır halk burada" sloganları atılarak protesto edildi. 

NÜRNBERG

Almanya’nın Nürnberg kentinde Kürt siyasetçilere yönelik baskı ve tutuklamalar düzenlenen eylemle protesto edildi. Demokratik Güç Birliği'nin Hallplatz’da düzenlediği eyleme çok sayıda Kürdistanlı ve dostları katıldı.

Eylemde yapılan konuşmalarda Alman devletine Kürtleri kriminalize etmekten vazgeçme çağrısında bulunulurken, Türk devletinin Güney Kürdistan’ın Avaşîn, Zap ve Metîna alanlarına yönelik işgali saldırıları yapılan konuşmalarda kınandı.

Eylem ardından Öcalan'ın özgürlüğü için toplanan imzalar Birleşmiş Milletler'e (BM) gönderdi.

HANNOVER

Almanya’nın Hannover kentinde de Türk devletinin işgal saldırıları protesto edildi. Kent merkezinde yapılan yürüyüşte pankartlar taşındı, bildiriler okundu. Sık sık ”PKK halktır halk burada", "Bijî berxwedana gerîla", "Bijî Serok Apo", "Terörist Erdoğan", "Katil Erdoğan"sloganlarının atıldığı yürüyüş, Halim Dener Meydanı’nda sona erdi.

PARİS

Fransa'nın başkenti Paris’te “Dem Dema Azadî ye” hamlesi çerçevesinde işgal ve tecrit kınandı. République meydanında başlayan eyleme yüzlerce Kürdistanlı katıldı. Bildirilerin okunduğu ve dağıtıldığı yürüyüşte, sık sık “Bijî Serok Apo”, “Bijî berxwedana gerilla” sloganları atılırken, işgal ve tecrit kırılana kadar kadar eylemlere devam edileceği mesajı verildi. 

MARSİLYA

Marsilya’da Kürdistanlılar ve dostları Canabiere Meydanı’ndan Vieux-Port Meydanı’na doğru yürüdü. Eylemde Öcalan, şehit Kasım Engin ile PKK’nin öncü kadrolarının posterleri taşındı. Yürüyüş boyunca, “Terörist Erdoğan”, “Katil TC, işbirlikçi Avrupa” sloganları atıldı.

Vieux-Port Meydanı’nda düzenlenen mitingde bildirilerin okunması ve konuşmaların yapılması ardından eylem sona erdi.

BORDEAUX

Fransa’nın Bordeaux kentinde de aynı amaçla bir eylem düzenlendi. Nouveau Parti Anti-Capitalist (NPA) adına yapılan konuşmada faşist Türk devletinin derhal Kürdistan’a yönelik saldırılarına son vermesi gerektiğini belirtti.Eylem, “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a statü”, “Zap, Metîna ve Avaşîn direnişini selamlıyoruz” sloganları ile sona erdi.

BRÜKSEL

Türk devletinin Kürtlere karşı yürüttüğü savaş ve ABD ve NATO’nun politikaları Belçika’nın başkenti Brüksel’deki ABD Büyükelçiliğİ önünde düzenlenen bir eylemle protesto edildi. 
Yapılan konuşmalarda uluslararası toplumun işgal karşısındaki suskunluğu kınandı, ABD ve NATO’nun ortak olduğu suçların ekonomik ve jeopolitik çıkarlarına göre şekillendiği belirtildi.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.