İşgalciler, Kürdistan’dan defolun!

Yurt Dışı Haberleri —

  • Türk devletinin Güney Kürdistan’ın Metina alanı ve Maxmur kampına yönelik işgal saldırıları, Avrupa’nın birçok kentinde protesto edildi.

 

DRANCY

Fransa’nın başkenti Paris’in Drancy banliyösünde TCŞ aktivistlerinin düzenlediği yürürüyüşte “Bimre Îxanet”, “Bijî Berxwadana Gerîla” ve “Bijî Serok Apo” sloganları atıldı.

BORDEAUX

Michael meydanında bir araya gelen TCŞ aktivisti gençler, Türk devletinin soykırımcı işgal saldırılarına yardım eden KDP’yi ihanet çizgisinden dönmeye çağırdı.

 

MONTPELLİER

Montpellier’de DKTM ve Delal Amed Kadın Komünü tarafından düzenlenen yürüyüş ardından konuşan DKTM Eşbaşkanı Cevat Güneş, “Artık ihanetinize, düşmanla işbirliğinize yeter diyoruz. Tüm Kürt halkını KDP’nin bu tutumuna karşı çıkmaya çağırıyoruz” dedi. Kürt Halkıyla Dayanışma Kolektifi de herkesi tutum almaya çağırdı.

MARSİLYA

Marsilya’da üç günlük çadır eylemi sona erdikten sonra kitlesel bir yürüyüş düzenlendi. Devrimci Gençler Hareketi (TCŞ) de bir yürüyüş organize ederek, “Tüm Kürdistan halkları bu soykırımcı işgal saldırılarına ve ihanetçi çizgiye karşı alanlara akmalıdır” çağrısı  yaptı. 

DORTMUND

Almanya’nın Dortmund kentinde bir araya gelen TCŞ ve Teko-JIN aktivisti gençler, bir miting gerçekleştirdi. Bir bilgilendirme standı da açan gençler, Kürdistan’daki işgal saldırılarına ve Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğüne ilişkin bildiriler dağıttı. Eylemde sık sık Almanca ve Kürtçe “Yaşasın enternasyonalist dayanışma” ve “Tüm işgalciler Kürdistan’dan defolun” sloganları atıldı.

 

ROMA

İtalya’nın başkenti Roma‘da gerçekleştirilen eyleme yüzlerce kişi katıldı. Katılımcılar ve konuşmacılar arasında Yeniden Yapılanma Komünist Partisi Genel Sekreteri Maurizio Acerbo, Demokrasi Araştırma Merkezi’nden Fabio Marcelli, Önderlik Komitesi Sözcüsü Giovanni Russo Spena, Rote Kurdistan’dan Nazera El Gemal ve Roma VIII bölgesi Belediye Başkanı Amedeo Ciaeceheri da vardı.

 

PARİS

Fransa’nın başkenti Paris’teki Strasbourg St. Dennis önünde bir araya gelen Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ve TJK-E bayrakları ile “Kahrolsun Türk devletinin Kürdistan”daki işgal saldırıları” yazılı pankart açtı. 

CENEVRE

İsviçre’nin Cenevre kentinde Tevgera Ciwanên Şoreşger ve Teko-JİN’in çağrısıyla Bel-Air Meydanı‘nda bir araya gelen eylemciler, buradan “İşgale ve soykırıma karşı her yer Avaşin, her yer Zap, her yer Metina. Dem dema azadiye ye!” hamlesini sahiplendi.

BASEL

Basel Rojava Komitesi’nin çağrısıyla Claraplatz’ta İsviçreli gençlik örgütleri ile Demokratik Güç Birliği bileşenlerinin katılımıyla bir miting düzenlendi. Eylem boyunca sık sık katliam saldırılarına Avrupa devletlerinin suskunluğu ve vermiş olduğu desteğe karşı Kürt halkıyla dayanışma çağrıları yapıldı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.