İşgale karşı Berlin’e davet var

Dünya Haberleri —

.

.

  • Türk devletinin işgal saldırıları Almanya’nın başkenti Berlin’de 14 Mayıs’ta yapılacak merkezi bir yürüyüşle protesto edilecek. Defend Kurdistan/Kürdistan’ı Savun öncülüğünde yapılacak yürüyüş için Berlin’de çalışmalar şimdiden başladı. 

HAKAN TÜRKMEN/BERLİN

Almanya’nın başkenti Berlin 14 Mayıs Cumartesi günü Kürdistanlılar ile dostlarının işgal protestolarına sahne olacak. 
Almanya Kürdistanlı Topluluklar Konfederasyonu (KON-MED), Almanya Kürt Kadın Hareketi (YJK-E) RiseUP 4 Rojava, Women Defend Rojava, YXK/JXK, TÇŞ/TEKO-JIN gibi gençlik örgütlerinin de organizesinde yer aldığı yürüyüş, Postdamer Meydanı’nda saat 11.00’de başlayacak. 

NATO silahlarıyla saldırıyorlar
Protestoya dair yazılı bir açıklama yapan Defend Kurdistan Türk devletinin Rojava ve Güney Kürdistan’a yönelik işgal saldırılarına Irak ordusunun Şengal’e yönelik saldırılarının eklendiğini hatırlatarak şu tespitleri yaptı: “Güney Kürdistan ve Rojava’daki savaş, öncelikle NATO ve ABD’nin Ortadoğu’daki jeopolitik etki alanını koruma ve genişletme amacına hizmet ediyor. Yine Şengal’de Êzîdî özyönetimine yönelik son saldırılarda hükümet güçleri (Irak ordusu ve KDP) ABD tankları, helikopterleri ve araçlarını kullandı. NATO güçlerinin silahları, bombalarıyla halkın iradesini kırmaya ve tarihi yeniden yazmaya çalışıyorlar. Ama halk ve savunma güçleri, gerillalar direnmeye ve kendi özgürlük tarihini yazmaya kararlılar.” 
Defend Kurdistan “Devrimi birlikte savunalım” diyerek herkesi 14 Mayıs’ta sokaklara çıkmaya çağırdı.

Toplantıyla start verildi 
Berlin’de Pazar günü yapılan toplantının gündemi de işgal saldırıları ve buna karşı yapılacak merkezi yürüyüşün hazırlıkları oldu. KON-MED Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt ile Doğu Almanya’da örgütlü federasyon FED-KURD eşbaşkanlarının da katıldığı halk toplantısı Nav-Berlin merkezinde gerçekleşti. 

Sessizlik protesto edilecek
Türk devletinin KDP işbirliğiyle gerçekleştirdiği işgal saldırısına tepkinin dile getirildiği toplantıda, Almanya başta olmak üzere tüm Avrupa ülkelerinin sessizliği ve işgale destek çıkan tutumları eleştirildi. Toplantıda 14 Mayıs’ta yapılacak merkezi yürüyüş için çalışmaların startı da verildi. 

Serhildan zamanı
“İşgale ve ihanete karşı serhildan zamanı sloganı ile alanlarda olacağız” denilen toplantıda, “Seferberlik ruhuyla çalışmaları yürüteceğiz” mesajı verildi. Toplantı ardından sokağa çıkarak yürüyüş için bilgilendirme yapıldı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.