İşgali reddetmek ulusal görevdir

KNK Eşbaşkanı Zeyneb Murad

KNK Eşbaşkanı Zeyneb Murad

  • Türk devletinin Zap, Metîna ve Avaşîn’i işgal etmekteki ısrarının, stratejik önemlerinden kaynaklandığını vurgulayan KNK Eşbaşkanı Zeyneb Murad, "Bu bölge, Güney Kürdistan'ı bile geçiyor. Buradan Kerkük ve Bağdat'a kadar uzanabilir” dedi.
  • Türk devletinin Kıbrıs'ın kuzeyini işgalini hatırlatan Murad, şunları kaydetti: "En ağır dönemini yaşayan Kürdistan tehlikede. İşgale karşı durmak ulusal bir görevdir. Bütün bileşenlerinden bir cephe inşa etmeli ve işgale izin vermemeliyiz.”


KNK Eşbaşkanı Zeyneb Murad, Türk devletinin 2023'ten itibaren sınırların genişletmiş olmayı planladığı için geniş bir savaş stratejisi sürdürdüğünü belirterek, tüm bölge halklarının buna karşı durması gerektiğini söyledi. 

MA'ya konuşan Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Eşbaşkanı Zeyneb Murad, savaş konseptinin temel amacının Kürt soykırımı ve tüm Kürdistan'ın işgali olduğunu söyledi. Türk devletinin geniş bir savaş stratejisinin olduğuna işaret eden Murad, "Bu stratejiye göre planlar yapıyor. Bu kapsamda Avaşîn, Metîna ve Zap'a bir yılı aşkın süredir saldırıyor. İlk saldırıda hedeflerine ulaşamadı, çünkü büyük bir direniş gösterildi. Nisan'dan beri yeniden şansını deniyor. Bölgeyi tamamen işgal etmek, yeni Osmanlıcı hayallerini gerçekleştirmek, Misak-ı Milli sınırlarını istiyor” dedi. 
 
Stratejik alanlara saldırıyor
 
Türk devletinin Lozan Antlaşması’nın 100. yılında, yani 2023'ten itibaren sınırlarını genişletmek, Musul olarak bilinen eyaleti ele geçirmek istediğini belirten Murad, dünyanın gözü önünde 1974'te Kıbrıs'ın kuzeyini işgal ettiği gibi Kürdistan'ı da işgal etmeyi hesapladığını söyledi. Türk devletinin Zap, Metîna ve Avaşîn’i işgal etmekteki ısrarının, stratejik önemlerinden kaynaklandığını vurgulayan Murad, "Bu bölge, Güney Kürdistan'ı bile geçiyor. Buradan Kerkük ve Bağdat'a kadar uzanabilir” diye konuştu. 
 
Mevcut statüyü de yıkar 

Türkiye’nin Ukrayna-Rusya arasındaki savaşı fırsata çevirdiğini söyleyen Murad, şöyle devam etti: "Türkiye, Kürtlerin statüsünü ve federasyonunu yıkmaya çalışacak. Maalesef Güney Kürdistan'daki yetkililer de bugüne kadar buna karşı tavır almış değil, aksini Türk devletini meşrulaştırmak istiyor. Kürdistan topraklarının petrol bakımından zengin olduğunu herkes biliyor. Türk devleti de bundan yararlanmak istiyor. Bu da büyük bir tehlikenin kapısını aralıyor. Türkiye ile kirli bir ticaret yapılıyor. Yüz binlerce şehidi, tutuklusu ve kazanımları olan Kürdistan tehlikede. Kürdistan, en ağır dönemini yaşıyor, yükü şimdi çok daha ağır. İşgale karşı durmak ulusal bir görevdir. Bütün bileşenlerinden oluşan bir cephe inşa etmeli ve işgalcilerin geçmesine izin vermemeliyiz.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.