İşte o iki fedai gerilla

Sara ve Rûken

Sara ve Rûken

  • Sara ve Rûken, kırsaldan harekete geçti ve devletin istihbarat ağını aşarak başarıyla hedefine ulaştı; büyük bir cesaret, özgüven, soğukkanlılık ve kararlılıkla düşmanın üzerine yürüdü. 

Mersin’deki fedai eylemi Sara Ve Rûken adlı gerillaların gerçekleştirdiğini belirten HPG, “Bu eylem, zindanlar üzerindeki baskılara, katliamlara ve gerillaya dönük kullanılan kimyasal silahlara karşı cevap olarak geliştirilmiştir” dedi

Otonom fedai gerilla timleri

Fedai gerilla timimiz Sara yoldaş komutasında profesyonelce hedefine ulaşmayı başardı. Sara ve Rûken yoldaşlarımızın açıkça büyük bir cesaret, özgüven, soğukkanlılık ve kararlılıkla düşman hedefinin üzerine yürümeleri tam bir fedai ruhtur. İnisiyatifi ellerinde tutarak önce tabancayla, daha sonra otomatik silahlarla düşmanı vurdular. Fedai timimiz bu eylemi, düşman üzerine tereddütsüzce gidip kesin sonuç almak ve fedai eylemi gerçekleştirme temelinde örgütledi. Aynı zamanda bu eylemi sivillerin zarar görmeyeceği şekilde en profesyonelce düzeyde ustalıkla planladı. Bu planlarını başarılı bir şekilde uygulayıp, düşman gücüyle çatıştıktan sonra düşmanı kendi üzerlerine çekip hazırladıkları patlamaları yaparak eylemlerini gerçekleştirip şehadete ulaştılar. Sara ve Rûken yoldaşlarımızın bu eylemi, profesyonelleşmiş otonom fedai gerilla timlerinin ve Apocu fedai militanların istediği yerde ve hangi düzeyde neler yapabileceğinin kanıtıdır."

Zozan Tolan görevinin başında

AKP-MHP hükümetinin, bu eylemi yapan gerillaların ismini tespit edememesinin de istihbaratta ne kadar zayıf olduklarını gösterdiğini kaydeden BİM, şunları vurguladı: "AKP-MHP hükümeti, Zozan Tolan arkadaşımızın bu eylemde yer almadığını bilmesine rağmen bilinçli bir şekilde ismini vermiş, ailesine ve farklı çevrelere karşı baskı aracı olarak kullanmak istemiştir. Zozan arkadaşımızın bu olayla herhangi bir ilgisi yoktur, görevi başındadır. AKP-MHP hükümeti bu eylemden dolayı çok sayıda kişiyi gözaltına alarak, halka baskı ve işkence uygulayarak halktan intikam almaya çalışmaktadır. Tüm bunlar fedai gerilla eylemimiz karşısındaki başarısızlığını gizlemekten ve bu olayın üstünü örtme çabasından başka bir şey değildir."

İşte o iki fedai gerilla

HPG BİM, iki fedai gerilla hakkında bilgileri paylaşarak, temel motivasyonları ve intikam alma çabalarına dikkat çekti.

Garê operasyonunun komutanıydı

Türk devleti, 2021'de Garê’ye bağlı Siyanê’den başlayarak Zap, Avaşîn ve Metîna’da gerillaya karşı 2021 ve 2022 yılı boyunca 2 bin 568 kez uluslararası düzeyde kullanımı yasaklanmış bomba ve kimyasal silahlarla saldırı düzenledi. Yasaklı bomba ve kimyasal silah saldırılarında 66 gerilla şehadete ulaştı. Herkes, Türk devletinin binlerce kez işlediği bu insanlık suçunu görmezden gelip tepki göstermedi. Sara Tolhildan (Dilara Ürper), Şubat 2021'de düşmanın Garê’de geliştirdiği işgal saldırısına karşı geliştirilen devrimci operasyonda komuta düzeyinde yer alan bir gerillaydı. Devrimci operasyonla müdahale için hemen harekete geçen, tereddütsüzce düşman üzerine yürüyen ve Türk ordusunun kimyasal silahla şehit ettiği gerillaların bulunduğu Siyanê kampına ulaşan ilk gerillaydı. Burada kullanılan kimyasal gazlardan etkilendi. Şoreş Beytüşşebap ve beraberindekilerin  şehadetinden derinden etkilenip intikamını asla yerde bırakmayacağına söz verdi ve fedai eylemini de bu temelde gerçekleştirdi. 

Hêzên Taybet'te görevli Rûken

AKP-MHP hükümeti, gerillaların nereden gelerek eylemlerini gerçekleştirdiğini belirleyemediği için bilinçli bir şekilde sanki eylem Rojava üzerinden yapılmış gibi yansıtmaya çalıştı. Rûken Zelal (Emel Feremez Hisên) uzun süreden beri kırsalda bir PKK militanı ve Hêzên Taybet üyesi olarak saflarda yeri alıyordu. Rojava örgütleriyle herhangi bir bağı yoktur. Dolayısıyla bu eylemin Suriye’den örgütlendiğine dair öne sürülen iddialar tamamen asparagastır, AKP-MHP hükümetince hasımlarını hedeflemek için uydurulmuş bir yalandır. 

Bu eylemden önce kimyasala bakın

HPG BİM, açıklamasını şöyle tamamladı: "Halkımızın boğazına soykırım bıçağı dayatılmışken, zindan direnişçileri üzerinde insanlık dışı uygulamalar geliştirilirken, masum Kürt halkı her gün farklı şekillerde katledilirken ve yoldaşlarımız kimyasal silahlarla şehit edilirken hiç kimse Apocu fedai militanların farklı davranmasını beklememeli. Bu görkemli eyleme dil uzatanlar, önce AKP-MHP faşist soykırımcı rejiminin gerilla güçlerimize karşı alçakça ve namertçe kimyasal silahları kullanmasına bakmalıdır. Faşist rejimin kimyasal silah kullanmasını kınamayan çevrelerin, Kürt halkını ve değerlerini korumak için kendisini feda eden fedaileri, hangi gerekçeyle olursa olsun düşman diliyle kınaması, ancak sindirilmişlikle ifade edilebilir. Kürt halkının soykırımını durdurmak için kendisini feda eden yoldaşlarımız en kutsal değerlerimizdir. Bu değerlere dil uzatanlar, ne yurtsever halkımızın ne de fedailerin hakikatini temsil ediyor. AKP-MHP faşist rejiminin zindanlar üzerindeki insanlık dışı işkenceleri, halkımız üzerindeki soykırım uygulamaları ve gerillaya dönük kimyasal silah kullanımı durmadığı müddetçe bu tür eylemlerimiz de devam edecektir."   HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.