İtalya’da emekçiler greve gidiyor

Dünya Haberleri —

Grev afişi

Grev afişi

  • İtalya'nın dört bir yanından işçiler, emekçiler, akademisyenler, sanatçılar ve sivil toplum örgütleri, 20 Mayıs’ta ülke çapında greve gidiyor.

İtalya'nın dört bir yanından işçiler, emekçiler, akademisyenler, sanatçılar ve sivil toplum örgütleri, enflasyona, fiyat artışlarına, güvencesiz çalışmaya, işten çıkarmalara, sağlık hizmetlerinde kesintiye neden olan savaş harcamalarına karşı ve “savaşa hayır” demek için 20 Mayıs’ta ülke çapında greve gidiyor. Greve birçok önemli sendika ve sivil toplum temsilcilerinin yanısıra, ünlü karikatürist Vauro Senesi ve filozof Donatella Di Cesare, demokratik hukukçular, vicdani retçiler, silahsızlanmacılar ve hatta pasifist gruplar da destek verecek. 

Savaşa değil halka bütçe
Grevin örgütlenmesinde görev alan Walter Montagnoli, savaşa ayrılan bütçenin fabrikaları çalışamaz hale getirdiğine, işten çıkarmalara neden olduğuna ve sosyal hizmetleri kesintiye uğrattığına dikkat çekerek, “Dünyada silah, ölüm ve yıkım araçları üretmek için yılda 2 trilyon milyar harcanıyor. Yeter diyoruz, insanları öldürmek yerine beslemek için daha az kılıç ve daha fazla saban üretmeliyiz" dedi.

Erdoğan’a yaptırım uygulansın
Greve destek veren Kürdistan Enformasyon Bürosu da Türkiye’nin işgal saldırılarına karşı Avrupa’daki sessizliğe dikkat çekerek “Putin'e karşı yaptırım uygulamaya bu kadar hazır olan Avrupa, işgalci Erdoğan'a karşı neden yaptırım uygulamıyor?” diye sordu. ROMA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.