Kadıköy'de kadın buluşması

Kadın Haberleri —

  • Yeşil Sol Parti, Yoğurtçu Parkı’nda miting coşkusunda kadın buluşması gerçekleştirdi. Buluşma alanında bir araya gelen kadınlar, coşkuları, zılgıtları ve ulusal kıyafetleriyle renkli görüntüler oluşturdu. 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin (Yeşil Sol Parti), seçim çalışmaları kapsamında “Buradayız Kadınlarla Değiştireceğiz” şiarıyla Kadıköy’deki Yoğurtçu Parkı’nda gerçekleştirdiği buluşma, binlerce kadının kitleler halinde parka girişiyle başladı. Ulusal kıyafetleri ve boyunlarında mor şallarla parka giriş yapan kadınlar, zılgıtları ve sloganları ile coşkularını tüm alana yansıttı.

Alan Yeşil Sol Parti bayrakları ile süslenirken 13 dilde “Hoş geldiniz” yazılı pankart asılarak kadınlar karşılandı. Buluşma öncesi çeşitli ilçelerden çok sayıda kadın, Sultangazi ilçesinde bir araya geldikten sonra mor konvoy oluşturarak Yoğurtçu Parkı’na harekete etti. Kadınların sürdüğü araçlar ile oluşturulan konvoy sırasında çalınan şarkılar ve ellerinde tuttukları Yeşil Sol Parti bayrakları, “Dîsa jin dîsa jiyan” dövizi ve mor balonlarla renkli görüntüler oluşturdu. Kadınlar buluşma öncesi renklerini tüm İstanbul’a yayarak buluşma alanına geldi. Kadınlar daha sonra “Jin jiyan azadî”, “Kadın yaşam özgürlük” sloganı ve zafer işaretleriyle alana giriş yaptı.

Çalınan Kürtçe stranlar ve seçim şarkılarıyla halay çeken kadınlar, Yoğurtçu Parkı’nda renklerini ve tercihlerini ortaya koydu. İktidarın kadın düşmanı ve eve hapseden politikalarına karşı buluşma alanında bir araya gelen kadınlar, bir an olsun taleplerini ve isyanlarını dile getirdiği sloganları dilinden düşürmedi. Alana yeni giriş yapan kadınlar da “Jin jiyan azadî”, “Bijî berxwedana zindanan” sloganıyla yürüdü.

Kadınlar aynı zamanda seçimlerde gerçekleşecek olan oy çalınmalarına, hukuksuzluklara karşı oylarını güvene almak için kendilerinin koruyacağını söyleyerek, “Sandıklara kadınlara emanet” şiarıyla alanda müşahit olmak isteyen kadınlardan kayıt aldı. 

Miting'e Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü Esengül Demir, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşbaşkanı Saliha Aydeniz, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) İstanbul İl Sözcüsü ve Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Nilay Kuş, Emek Partisi (EMEP) İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros da katıldı.

Miting, konuşmalarla devam etti.

İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.