Kadın Eki’nin ilk sayısı çıktı
Kadın Haberleri —

.
- Yeni Yaşam Gazetesi Kadın Eki’nin ilk sayısı okuyucuyla buluştu. Kadın Eki’nin özgür basının temel taşlarından olduğunu belirten gazetenin editörleri, hakikatin izinde olmaya devam edeceklerini söyledi.
Yeni Yaşam Gazetesi haber editörleri tarafından hazırlanan ve 15 günde bir yayınlanacak olan Kadın Eki’nin ilk sayısı okuyucuyla buluştu. Ekte yazı, çeviri, söyleşi ve birçok konuda kadın gündemi okuyucuya taşınıyor. Kadın mücadelesinden alınan ilhamla “Kadın mücadele tarihini bugüne taşıma” ve “Yarını değiştirmek” misyonunu yüklenen Kadın Eki, “Kadınlardan güç alıp, kadınlara güç vermek” temelli yayın politikası izleyecek.
Kadın Eki’nin hazırlayıcılarından biri olan Hicran Urun, “Amacımız, kadın dinamiğini kadın gazeteciler olarak görünür kılmak, daha fazla kitlelere taşımak” dedi. Yeni yayın hayatlarında kararlı adımlarla yürüdüklerini vurgulayan Urun, kadınlara dayanışma çağrısında bulunarak “Tüm kadınların sesini duyurmak için buradayız” diye konuştu.
Güç alıp güç vermek için
Editörlerden Reyhan Hacıoğlu ise, “Kadınlardan güç alıp, kadınlara güç vermek” için yola çıktıklarını dile getirerek, şöyle devam etti: “Bugün Rojava’daki Kadın devriminden tutulalım Türkiye’de, Kürdistan’da ve dünyanın her yanında kadınlar sokaklarda mücadelede ediyor. Bizler özellikle eksikliği duyulan yazınsal alanda bu ihtiyacın gereklilikleri doğrultusunda yayın hayatımıza başladık. Öteki, ezilen, haksızlığa uğramış kim varsa özgür basın hep bunun hakikatinin izinde oldu. Kadın ekimiz de bunun sürdürücüsüdür.” Hacıoğlu, okurlardan yazılarını paylaşmalarını ve desteklerini istedi.
MA/İSTANBUL