Karakolda ‘vazgeçin’ dayatması

  • Hayvanlarını aradıkları sırada üzerlerine ateş açılarak darp edilen yurttaşların şikayetlerinden vazgeçmeleri için karakola çağırıldıkları öğrenildi. 

 

Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Marûnis (Kavaklı) köyünün Kutus mezrasında, 5 Temmuz’da kaybolan hayvanlarını aramaya çıkan Hamit Kaya, Kemal Kurt ve Mehmet Duman’ın üzerine ateş açan askerler, daha sonra köylüleri darp etmişti. Küfür ve hakarete maruz kalan köylüler, serbest kaldıktan sonra askerler hakkında Hakkari Valiliği’ne dilekçe verdi. Olayın üzerinden 107 gün geçmesine rağmen cevap verilmezken, Üzümcü Karakoluna çağrılan üç yurttaşa dilekçelerini geri çekmeleri istendi.  

Sürekli çağırıyorlar

 Yurttaşlardan Vahit Kaya, (Dizê) Üzümcü Karakolunda bulunan askerler tarafından arandığını ve defalarca yaptıkları şikayetten vazgeçmelerinin dayatıldığını dile getirerek, şunları aktardı: “Karakol komutanının yanına gittiğimizde bize ‘Davanızdan vazgeçin biz de size hiçbir dava açmayacağız. Olay kapansın istiyoruz’ dedi. Biz de komutana bizi tekmeleyen ve darp edenlerin cezasız kalmasını istemediğimizi söyledik.  Biz, asla davamızdan vazgeçmeyecek, sonuna kadar davamızın takipçisi olacağız. Şuan karakoldan geliyoruz. Bize şikayetimizi geri çekmemiz için ısrar ediyorlar. Tüm yetkililer bu olayın takipçisi olsun. Konunun böyle kapatılmasını istemiyoruz.”  HAKKARİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.