Karayılan gerillaya seslendi

Murat Karayılan

Murat Karayılan

  • Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanı Murat Karayılan, gerillaya telsizle seslendi. 

Türk devletinin, 17 Nisan 2022’de başlattığı işgal saldırısının üzerinden 40 gün geçtiğini belirten Karayılan, “Düşmanın her türlü saldırısına karşı büyük irade, cesaret ve fedakarlık ile derin bir tarih yazılıyor. İnsanlık tarihinde yeni bir sayfa açılıyor. Bunun büyük emeklerle yürütüldüğünü; karşımızdaki düşmanın sıradan olmadığını biliyoruz. Düşmanımız ırkçı, faşist ve barbar olduğu kadar korkak ve namerttir” dedi.

Zap’ta sadece Kürdistan tarihinde değil, aynı zamanda savaş tarihinde de yeni bir sayfa yazıldığını belirten Karayılan, 300 Spartalı savaşçının Perslere karşı direnişini hatırlattı. Karayılan, gerillanın 300 Spartalıdan farklı olarak kadın ve erkeklerden oluştuğuna dikkat çekerek, şöyle devam etti: “Apocu kadın ve erkekler, Önder Apo bilinci ile hareket ediyor, eğitiliyor, böylece zamanın kahramanlarını oluşturuyor. Destan yaratan 300 Spartalı savaşçı Perslere ağır darbeler vurdu, ancak Zap aslanları destan yazmakla yaratmayıp direniş yöntemleriyle aynı zamanda zafere ulaşacaktır."

Sırdan bir düşman değil

Sıradan bir ordu ve düşmana karşı savaşılmadığının altını çizen Karayılan, şunları söyledi: “İttihat Terakki zihniyeti ile hareket eden Türk devletine, ırkçılığına, soykırım siyasetine ve Turancılığa karşı direniş sergiliyorsunuz. Siz Zap'ta sadece Rêkanî ile Nêrweh alanlarını korumuyorsunuz, tüm Güney Kürdistan’ın savunmasını yapıyorsunuz. Güney Kürdistan'ın statüsünü savunarak, tüm Kürdistan halkını, Kürdistan kazanımlarını, Kürdistan halkının varlığını ve özgürlüğünü savunuyorsunuz. Asuri-Suryani, Arap, Türk ve Fars halklarının özgürlüğü için için de direniyorsunuz.”

Herkese mesaj ve çağrıdır

Zap’ta devam eden direnişin herkes için mesaj ve çağrı olduğunu belirten Karayılan, şöyle konuştu: "Çağın barbarlığına karşı büyük bir cesaret örneği sergileniyor. Sıradan olmayan bu durum, vicdan sahibi, kendisine yurtseverim, demokratım, halkların kardeşliğini savunuyorum diyen herkese çağrıdır. Hem halkımız hem de tüm dostlarımızın bu işin ağır olduğunu bilmesi gerekiyor. 24 saat vahşi düşmanın bombardımanı, kimyasal saldırılarına karşı durmak sıradan bir durum değildir. Kelimeler bunu ifade etmeye yetmiyor. Büyük irade, büyük sabır, büyük cesaret tanımlamaları dahi eksik kalıyor. Sergilenen direniş tüm bunların üstünde bir durumu ifade ediyor. Bunlardan çok fazla büyüktür. Yükü ağırdır. NATO'nun ikinci büyük ordusunu 40 gün durdurarak yenilgiye uğratmayı hedeflemek basit değildir. Her şeyden önce bu büyük bir iddia ve kendi başına büyük cesarettir.”

40 gündür başaramadı

Türk ordusunun, son dönemde Girê Cehennem, Şikefta Birîndara, Werxelê ile Şehîd Şahîn ve Kurêjahro alanlarında saldırılarına ağırlık verdiğine dikkat çeken Karayılan, şu bilgileri paylaştı: “Kendileri yapamadıkları için köpekleri gönderiyor, Kürtleri gönderiyor. Maalesef arkadaşlar Girê Cehennem saldırısında Kurmancî konuşan hatta Soranî konuşanların olduğunu söyledi. Türk devleti tarihi boyunca bunu hep yaptı. Buna da 'iti ite kırdırtma' diyor. Anlaşıldığı üzere her yerden çete toplamışlar; hem Kürt hem de Arap çetelerini toplayıp onlardan savaşan bir güç oluşturmaya çalışılıyor. Böylece saldırıyor. Ancak yine de başarılı olamadı.”

Zap etrafında direniş halkası

Türk ordusunun elinde ne varsa şimdiye kadar kullandığını, önümüzdeki günlerde daha fazla gaz kullanacağını kaydeden Karayılan, savaş taktiklerine ilişkin de gerillaya şöyle seslendi: “Buna göre tedbirimizi almamız, devrimci yöntemler geliştirmemiz lazım. Her şeyden önce tünellerimiz kalelerimizdir. Tecrübelerde derinleşin, hassas olun. Kendinizi direniş ile sınırlamayın, zafere ulaştırın. Tüm alanlar devreye girerek, görevine erken sahip çıkarak Zap direnişi etrafında direniş halkası oluşturmalı.

Cesaret ve fedakarlık yetmiyor

Cesaret ve fedakarlık esastır, ancak kendi başına yetmiyor. Yaratıcılık, olağanüstü düzeyde beceri gerekiyor. Kıymetinizi bilin, kendinizi, birbirinizi savunun, komünalizmi geliştirin ve bilinçli davranın. Tarihe öncülük ettiğinizi, büyük bir rol oynadığınızı unutmayın ve kesinlikle başarıyı sağlayın. Savaşı uzun vadeli düşünmeliyiz, buna göre planımızı yapmalı, kendimizi erken yormamalı ve düşmana hedef olmamalıyız.  Apocu fedai ruh, cesaret, yaratıcılık ve bilinçle taktikte derinlik ve zenginlik yapıldı mı başarı sizin, bizim ve halkımızın olacaktır."

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.