Kartonsan direnişi sürüyor

Kartonsan işçilerinin grevi

Kartonsan işçilerinin grevi

  • Kocaeli’deki Kartonsan fabrikasında Türk-İş’e bağlı Selüloz İş Sendikası’na üye işçilerin, Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması üzerine başlattığı grev 34. gününde devam ediyor. 

22 Aralık 2022'de greve çıkan işçiler, maaşları 8-10 lira ile asgari ücretin üzerine çıkan işçilerin olduğunu belirtti. Şirketin 2022'nin ilk 9 ayında 666 milyon TL kâr ettiğini söyleyen işçiler, talepleri karşılanana, haklarını alana kadar greve devam edeceklerini bildirdi.

Selüloz İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Aykut Güner, şunları söyledi: "Karnelerini alan çocuklarımız, ailelerimiz buraya bize desteğe geldiler. Grev çok iyi gidiyor motivasyonu, direnci, kararlılığı yerinde. Greve çıkaran temel noktalardan biri işverenin işçileri sefalet ücretine mahkum bırakmasıydı. En son açıklanan asgari ücret zammından sonra işverenin verdiği en son teklif ettiği rakamla sadece 8-10 lira asgari ücretin üzerine çıkan işçiler var. Burası 50 yıllık bir fabrika, Türkiye’de tekel konumunda bir fabrika. Borsaya açık bir şirket. İşveren büyümeye devam ederken tam tersine işçiler küçülsün, diyorlar. Biz bu dayatmaları, bu zorbalığı kabul etmediğimiz için grevdeyiz. Taleplerimiz karşılanana, hakkımızı alana kadar greve devam edeceğiz."

İşyeri temsilcisi Tuncay Kabaloğlu ise “Bu aslında grev değil, bir isyan. Sefalet ücretlerini bize dayatan işverene karşı ailelerimizle, çocuklarımızla grev meydanında yapmış olduğumuz bir isyan. Bu kararlılığı sonuna kadar sürdüreceğiz” diye konuştu. KOCAELİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.