Katillere 'Sayın' mı desin?

Ferit Şenyaşar

Ferit Şenyaşar

  • Annesi Emine Şenyaşar'a verilen cezaya tepki gösteren Ferit Şenyaşar, "Çocukları ve eşi gözü önünde katledilen anne, katiller için 'Sayın' kelimesini kullanacak değil" dedi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önündeki Adalet Nöbeti 457. ününde sürüyor. Emine Şenyaşar sağlık sorunları nedeniyle Suruç ilçesinde bulunan evlerinde, Ferit Şenyaşar ise Urfa Adliyesi önünde nöbette.

Adalet Nöbeti’nin zulüm altında devam ettiğini söyleyen Ferit Şenyaşar, “Bu süre boyunca katliam yapan milletvekilinin talimatlarını dinleyen Emniyet, nöbetten vazgeçirmek için denemedikleri yöntem bırakmadı. Nöbete başladığımız ilk aylarda her gün güvenlik şube tarafından fiziki müdahalelere maruz kalıyorduk. Bizi engelleyemediklerinde hukuksuz müdahalelerle annem ile birlikte beni gözaltına aldılar. Bizi nezarete attılar. Biz haklı olarak nöbetten vazgeçmeyeceğiz, dedik. Bu gözaltılar da bizi vazgeçirmeyince bu sefer pankartlarımıza müdahale etmeye başladılar. Para cezası yazdılar, pankartlarımıza el koydular. Adliye binasının bahçesine bizi almamayı dahi denediler. Ancak biz hiçbir şekilde mücadeleden vazgeçmedik. Hiçbir engelleme bizi haklı mücadelemizden vazgeçiremez” diye konuştu. 

Annesi Emine Şenyaşar hakkında “hakaret” ettiği gerekçesiyle 16 farklı soruşturma açıldığını, bunlardan 5 tanesinin davaya dönüştüğünü belirten Şenyaşar, “Nöbetimiz süresince annemin sarf ettiği sözler nedeniyle talimatlar ile soruşturmalar açıldı. Bu, Türkiye’nin bir ayıbıdır. Bu herkesin ayıbıdır. Anne burada katledilen eşi ve çocukları için sadece adalet istiyor. Çocukları ve eşi gözleri önünde katledilen anne katiller için ‘Sayın’ kelimesini kullanacak değil. Annenin konuşmalarından bir kelime bulup talimat ile savcılar soruşturma açıyor. Bu hukuksuzluk bir an önce son bulmalıdır” ifadelerini kullandı. 

Suruç Devlet Hastanesi’nde yaşanan katliam anına ait görüntülere değinen Şenyaşar, “Hastane kayıtları devlet yetkilileri ‘var’, savcı ise ‘yok’ diyor. Ortada büyük bir çelişki var. Biz burada oturmak istemiyoruz, biz de evimize gitmek istiyoruz. Normal hayatımıza dönmek istiyoruz. Ancak, adalet sağlanacak bu zulüm bitecek, o zaman biz evimize gidebiliriz. Dünyada hep güçlü olanlar kazanmamış ama mücadele edenler hep kazanmıştır. Davamıza milyonlar sahip çıkmış, sonunda adalet kazanacak” şeklinde konuştu. URFA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.