Katledenler görev başında

  • Silivri Cezaevi’nde kardeşini katledenlerin hala görev başında olmasına tepki gösteren Ferhan Yılmaz’ın ablası Cevriye Yılmaz, 38 gün geçmesine rağmen soruşturmada hiçbir gelişmenin olmadığını söyledi. 

Silivri 5 Nolu L Tipi Kapalı Cezaevi’nde 11 Nisan 2022’de katledilen Ferhan Yılmaz’ın ailesi ile avukatları, yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu, ancak aydınlatılmadı.  Ablası Cevriye Yılmaz, yaptıkları tüm suç duyurusu ve başvurulara rağmen tek bir kişi hakkında dahi soruşturma açılmadığını belirtti. 

Kardeşinin katledilme haberini kendilerine veren cezaevi yönetiminin, “kardeşiniz kalp krizi geçirmiş, gelmeniz lazım” şeklinde haber verdiğini aktaran Yılmaz, “Batman’dan hastaneye gittik. Kardeşimi bana göstersinler diye çok ısrar ettim. Onlar da bana, ‘Kardeşin iyi ve yaşıyor’ dediler. Kısa bir zaman sonra kardeşimin ölüm haberi geldi. ‘kalp krizi’ dediler ancak; tabut kanla doluydu. Hastanedeki görüntüleri ortadadır. Bir de bize diyorlar ki kalp krizi geçirmiş” diye konuştu. Yılmaz, katledilen kardeşinin fotoğraflarını da göstererek, “Şu resme bakın. Kalp krizi geçirmişe benziyor mu? Sizlere soruyorum. Neden kardeşim bu hale girdi? Öğrenmek istiyoruz” dedi.  

Kardeşini katleden görevlilerin hala görevleri başında olmasına da tepki gösteren Yılmaz, şunları söyledi: “Kardeşimi öldürenler, görevlerinin başında keyif çatıyorlar. Benim kardeşim gitti ama amacımız diğer mahpuslara bir şey olmasın. Bunun için mücadele edeceğiz. Benim kardeşim kesinlikle işkence sonucu öldürüldü. Diğer arkadaşları da işkenceye uğradı. Kardeşimin hastanedeki görüntüsü ve kanlı tabutu, sürekli gözlerimizin önündedir. Kardeşimi katledenler gerekli cezayı alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.  BATMAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.