Kayıpları koruculardan da saklıyorlar

Korucular

Korucular

  • Heftanîn’de askerler ile korucular arasında kriz olduğunu söyleyen korucular, asker kayıplarının kendilerinden saklandığını söyledi. 

Şırnak’ın Uludere ilçesinden Heftanîn’e sürülen bir korucu, kayıpların artmasıyla her geçen gün asker ve korucular arasında güvensizliğin derinleştiğini söyledi. Askerlerle sürekli tartışma yaşadıklarını aktaran korucu, “Operasyonda bizler önde yürüyoruz. PKK’liler saldırdığı zaman direkt askerleri hedef alıyor. Bundan dolayı askerler bize güvenmiyor. Sürekli ‘Sizi neden vurmuyorlar?’ diye bize kızıyorlar. Eskiden sivil elbiselerle operasyonlara giderdik, son zamanlarda hepimize askeri kamuflaj giydiriyorlar” dedi.

Arazi taramasında sürekli öne sürüldüklerini belirten korucu, şöyle devam etti: “Yaklaşık 100-150 metre arkamızda duruyorlar. Bir yerde çatışma yaşandıktan hemen sonra bütün korucular alandan uzaklaştırılıyor. Çatışma sonrasında kayıpları bizlerden gizliyorlar. Korucular ‘kayıpları sızdırıyor’ diyorlar. Ne biz askerlere güveniyoruz ne de askerler bize güveniyor.” 

Artık dayanacak güçlerinin kalmadığını ve istifa eşiğine geldiklerini ifade eden korucu, “Zaten uzman çavuşlar da kaçıyor. Kalanlar da kaçacak yol arıyor. Şiddetli çatışmalar olunca çok sayıda uzman çavuş izne ayrıldı, artık dönmedi. İzinden dönmeyenler olduğu için var olanlara da artık izin verilmiyor” dedi. 

Sınır hattına konteynır        

Öte yandan AFAD’a ait çok sayıda konteynır, saldırıların sürdüğü sınır hattına sevk edildi. Farklı kentlerden getirilen ve üzerinde AFAD yazılı çok sayıda konteynır, TIR’larla sınır hattına doğru götürüldü. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.