Kayyum parkı da hibe etti

  • Kayyumların Cizre Belediyesi’ne ait taşınmazların talanı devam ediyor. Belediyenin Çarkendal (Sur) Parkı, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne 25 yıllığına hibe edildi. 

Şırnak’ın Cizre ilçesinde, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri’nde yüzde 77 oy oranıyla kayyum yönetimindeki belediyeyi kazanan HDP Belediye Eşbaşkanları Mehmet Zırığ ve Berivan Kutlu, belediyeyi 200 milyon 793 bin TL borçla devraldı. Göreve başladıklarında Cizre Belediyesi’ne ait binanın önceki kayyum tarafından Kaymakamlığa devredildiğini öğrenen eşbaşkanlar, İçişleri Bakanlığı tarafından 29 Ekim’de görevden alınarak, yerlerine İlçe Kaymakamı Davut Sinanoğlu kayyum olarak atandı. İki yılın ardından ise 21 Ağustos 2021’de Sinanoğlu’nun yerine Siirt’in Baykan ilçesi kaymakamı Mehmet Tunç atandı.

Kayyumların borç yükü altına soktuğu belediyeye ait taşınmazlar da bu süreçte tek tek farklı kurumlara devredildi. Şimdi de belediyeye ait Çarkendal (Sur) Parkı, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne hibe edildi. Sur Mahallesi’nde 2019’da 22 dönüm arazi üzerine yaptırılan ve halk arasında “Çarkendal Parkı” olarak bilinen Sur Parkı’nın önce etrafı dikenli Alman telleriyle kapatıldı. Bir parktan ziyade cezaevine dönüştürülen alan, kayyum tarafından Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne 25 yıllığına hibe edildi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yönetiminde iken 17 Kasım 2016’da kayyum atanan Cizre Belediyesi’nin aradan geçen 5 yılda 12 taşınmazı, kaymakamlık, emniyet ve mili eğitim müdürlüğü başta olmak üzere birçok kuruma devredildi. Kayyumların eliyle peşkeş çekilen bazı taşınmazları şöyle: 

*  Nur Mahallesi’nde bulunan Kültür Merkezi, Emniyet Müdürlüğü’ne verildi.

*  Şah Mahallesi’ndeki Belediye Hizmet Binası, İlçe Kaymakamlığına devredildi.

* Yafes Mahallesi’ndeki mezbaha, Milli Eğitim Müdürlüğüne devredildi.

*  Nur Mahallesi’nde tamamen betonlaştırılan Cumhuriyet Meydanı, Emniyet Müdürlüğüne devredildi. 

*  Kale Mahallesi’nde belediye araçlarının park edildiği itfaiye alanı, Cumhuriyet Savcılığına devredildi. 

Dicle Mahallesi’ndeki Millet Kıraathanesi, Milli Eğitim Müdürlüğüne devredildi. 

*  Konak Mahallesi’nde bulunan ve mülkiyeti hazineye ait olan Bilim Merkezi,Milli Eğitim Müdürlüğüne devredildi. 

* Dicle Mahallesi’ndeki Sitiya Zîn Kadın Merkezi, Milli Eğitim Müdürlüğüne devredildi.

* Nur Mahallesi’ndeki Nur Kadın Merkezi ve Taziye Evi, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredildi. 

* Dağkapı Mahallesi’ndeki İbnül Cezeri Kuran Kursu, İlçe Müftülüğüne devredildi. 

* Konak Mahallesi’nde Emniyet’e giden yollar (235 ada, 47 parsel; 238 ada, 9 parsel) Emniyet Müdürlüğüne devredildi.  ŞIRNAK

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.