Kayyumdan ekürilerine kıyak

  • Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kayyumuna, belediye gayrimenkullerinin ipoteği karşılığında 450 milyon TL borçlandırılması için yetki verildi. AKP'li belediyelerin 6 milyon TL'lik nakdi destek talebi kabul edildi.  

Kayyum yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi, yeni bazı tartışmalı kararlara imza attı. Seçilmiş üyeler yerine atanan kayyum ve bürokratlar, 18-22 Ağustos tarihleri arasında "Meclis" toplantısı yaptı. Toplantılarda, kayyum yönetimindeki ilçe belediyelerine milyonlarca TL ek bütçe ayrıldı. Kayyuma 450 milyon TL borçlandırma yetkisi verilen toplantılarda, ayrıca AKP yönetimindeki kimi belediyelere de milyonlarca TL maddi destek kararı verildi. 

*  AKP'li Batman'ın Kozluk Belediye Başkanı Ayhan Eren'ın talebi üzerine 2 milyon nakdi yardım.

*   AKP yönetimindeki Adıyaman Samsat Belediyesi'nin 3 milyon TL'lik nakdi yardım talebi de kabul edildi. 

Adıyaman'ın Kahta ilçesine bağlı Akıncılar Belediyesi'ne 1 milyon TL nakdi yardım kararı alındı. 

Yenişehir Belediyesi'ne 162 milyon 170 bin TL ek bütçe verilmesine karar verildi.

*  Sur Belediyesi'ne toplam 42 milyon 500 bin TL ek bütçe verilmesi kararlaştırıldı.   MA/AMED

 

Takım elbiseleriyle gönderildi

Sinan Aslan

Van’ın İpekyolu Belediyesi’ne kayyum olarak atanan, daha sonra Develi Kaymakamı olarak tayin edilen Sinan Aslan, görevinden ihraç edildi. Aslan’ın hakim eşi de açığa alındı. 

İpekyolu Belediyesi’ne kayyum atanmasının ardından Kürtlere yönelik asimilasyon politikası ve yolsuzlukla günden düşmeyen Develi Kaymakamı Sinan Aslan ihraç edilirken, Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi üye hakimi olan eşi Semra Özten Aslan ise açığa alındı. Semra Aslan’ın soruşturması HSK’da devam ederken, kayyum Sinan Aslan 29 Temmuz’da ihraç edildi.

Van’da görev yaptığı süre içerisinde onlarca usulsüzlük ve yolsuzluğa adı karışan Aslan’ın özellikle belediyeye yaptığı haksız alımlar, HDP döneminde işe alınanların işten atılması, yolsuzluk ve usulsüzlükler ortaya saçılmıştı.

Aslan’ın kendisi ile atadığı yöneticiler için bir giyim firmasından aldığı ve belediyeye fatura ettiği 50 takım elbise ise bir süre kentte gündem olmuştu. Aslan’ın takım elbiselerin faturasını bir organizasyon şirketine keserek farklı bir gider olarak gösterdiği belirlendi. Kendisi hakkında yolsuzluk belgelerinin ortaya çıkması üzerine Aslan, Develi Sulh Ceza Hâkimliğine başvurarak haberlere erişim yasağı talep etmiş, mahkeme ise 66 habere erişim yasağı getirmişti. Mahkeme ayrıca söz konusu haberlerin kaldırılması için medya kuruluşlarına ihtar yazısı göndermişti. n VAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.