Kazayı katliama dönüştürdü

  • Dutax'da 7 kişinin yaşamını yitirdiği, 21 kişinin ise yaralandığı kazada, devlet birimlerinin ihmali netleşti.

Wan’dan Agirî’ye (Ağrı) giden bir otobüs ile iki kamyonun Dutax (Tutak) ilçesinde önceki gün çarpışması sonucu meydana gelen kazada, otobüs sürücüsü Abdulkerim Kınay, Serhat Bayraktutan, Sinan Gürbüz, Nevzat Taş, Eşref Tutak, Emrah Solmaz ve Ebrar Tatlı hayatını kaybetti, biri ağır 21 kişi de yaralandı. Yaşamını yitirenlerin kesin kimlik tespiti gerekçesiyle alınan örnekler, DNA testleri için Trabzon Adli Tıp Kurumu’na (ATK) gönderildi.

Önce bir kamyon devrildi

İlçede önceki gün saat 13.30 sıralarında meydana gelen kazadan önce karayolunun rampasında bir şeker pancarı kamyonu devrildi. Bu kazadan sonra polis, karayolunu trafiğe kapatmak yerine tek şerit üzerinden trafiğe açık bıraktı. Kazanın polisin ihmali sonucu yaşandığını, yaşamını yitiren Emrah Solmaz'ın ağabeyi İrfan Solmaz da doğruluyor. 

Komiser yolu kapatmadı

 Otobüs kazasına tanıklık eden ve kazada yaşamını yitiren Emrah Solmaz'ın ağabeyi İrfan Solmaz, olay anını ve yaşanan ihmali, MA'ya anlattı. Otobüs kazasından önce devrilen şeker pancarı kamyonunun onlara ait olduğunu ve kardeşi Kenan Solmaz'ın aracı kullandığını belirten Solmaz, kamyonun devrilmesi sonucu kardeşinin Tutak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığını kaydetti. Solmaz, daha sonra kardeşinin beyin tomografisi için Ağrı Devlet Hastanesi’ne ambulansla sevk edildiği söyledi. Solmaz, şöyle devam etti: "Hastaneye gelen iki polisle devrilen kamyonumuzun enkazını kaldırmak için olay yerine gittik. Olay yerinde birçok polis gelmişti. Tutak Belediyesi enkazın kaldırılması için 2 kepçe gönderdi. Daha sonra orada bulunan bir polis amirine üzerine basa basa 'Kuş tepesi yolunu enkaz kaldırılıncaya kadar trafiğe kapatalım' dedim. Üç kez orada bulunan komisere söyledim. 

Mazıdağı'daki katliamı hatırlattım

Hatta kendisine ikinci bir Mardin (Mazıdağı) faciası yaşamayalım da dedim. Ancak ne yaptım, ne ettim dinlemediler. Yolu kapatamayacaklarını söylediler. İçim rahat etmediği için hem olay yerini hem de Kuş Tepesi yolundan (yukarıdan) gelen alanı görme için farklı bir noktaya geçtim. Birkaç araba kontrollü olarak geldi, gittiler. Sonrasında jet hızıyla bir otobüs korna çalarak geliyordu. 

Otobüs korna çalarak geliyordu

Ben olay yerinde olan polis ve yurttaşlara seslendim 'Kaçın' dedim. Otobüs şoförü direksiyon hakimiyetini kaybetti ve ters yöne girdi. Otobüsün girdiği ters yönden de gelen bir TIR vardı. Otobüs TIR'a çarpınca, TIR’ın deposu patladı ve otobüsle birlikte alev almaya başladı. 

İlk kaza yerine sürüklendiler

İki araç da alevler içinde ilk kaza yerinin olduğu yöne sürüklendiler. İlk kaza yerinde benim de kardeşim Emrah olmak üzere birçok kişi iki aracın altında kaldı." 

Tanker değil, kuru yük

 Otobüsün çarptığı aracın tanker olmadığını, kuru yük TIR’ı olduğunu ifade eden Solmaz, "Olayın tamamını olay yerinde gelen Ağrı Valisi'ne de anlattım. Otobüsün içinde bir sürü insan vardı. Çocuklar vardı. 7 kişi öldü deniliyor, ancak en az 36 koltuğun dolu olduğu ifade ediliyor. Sadece 7 kişi mi öldü net değil. Çünkü otobüs tamamen yandı. O araçta muhtemelen çocuklar da vardı" dedi.   AĞRI

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.