KCDK-E: Newroz ateşini Garê ruhuyla yakalım

Yurt Dışı Haberleri —

Newroz

Newroz

  • KCDK-E, tüm Kürt halkını ve dostlarını Garê Direnişi ruhuyla, AKP-MHP faşizmine karşı Newroz alanlarında buluşmaya çağırdı.

 

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, yazılı açıklama yaparak, "Garê Direnişi ruhuyla her yeri Newroz alanına çevirelim" dedi.

KCDK-E'nin açıklaması şöyle:

"Bu yıl gerçekleştireceğimiz Newroz kutlamaları her yerde direniş ve diriliş, ‘Özgür Önderlik, Özgür Kürdistan’ hedefiyle, 'Werin em bi rihê Yekîtiya Netewî û Berxwedana Garê Newrozê pîroz bikin û Dagirkeriyê têkbibin' şiarı ile kutlanacaktır.

'TUTSAKLARIN SESİ OLACAĞIZ'

Kürt, kadın ve demokrasi düşmanı AKP-MHP faşizmi Garê yenilgisinden sonra hem Türkiye’de hem de dünyada katliamcı savaş politikaları nedeniyle sorgulanmaktadır. İşgalci Türk devleti Garê’de yaşadığı bu başarısızlığını gizlemek için tüm muhalifleri susturmaya, HDP şahsında sürdürdüğü Kürt düşmanı politika ve siyasi soykırım operasyonları ile yenilgisini gizlemeye çalışıyor. Yaşadığı krizi gizlemek için Başur, Şengal ve Rojava’ya saldırıları hep gündemde tutarak Kürdistan ve bölge halklarının kazanımlarını yok ederek hedefine ulaşacağını sanıyor. Toplumda ırkçılık ve karşıtlık politikalarını körükleyerek yıkılışını durdurmaya ve toplumsal desteğini kazanmaya çalışmaktadır.

Bu yıl Newroz’u cezaevlerinde binlerce siyasi tutsağın sürdürdüğü açlık grevi direnişlerine büyük bir moral olmak, tecride karşı taleplerini ve seslerini etkin bir şekilde duyurmak için gerçekleştireceğiz.

'Zamanı Geldi, Rêber Öcalan'a Özgürlük, İşgale, Faşizme Karşı, Dem dema azadiye' hamlesiyle Rêber Öcalan'ın felsefesinin ve Kürt özgürlük mücadelesinin ulaştığı tüm halkların sempatisini ve desteğini aldığı bir dönemde Newroz kutlamalarına hazırlanıyoruz.

'İŞGALE, SÖMÜRÜYE KARŞI DİRENİŞİN ADIDIR'

Yurt dışında halkımız ve dostlarımızın özverisiyle Paris katliamını kınamak, 15 Şubat komplosunu kınamak ve Önder Öcalan’a özgürlük eylemleri ile büyük bir kararlılık ve katılımla mücadele büyütülmüştür. Özgürlük taleplerimiz ve işgale karşı tutumumuzu en yüksek kitlesel katılımlarla ortaya koydular. Yine tüm Kürdistan’da ve yurt dışında kadın hareketi öncülüğünde gerçekleşen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü eylemleri ile kadınların kadın özgürlükçü çizgileriyle toplumsal özgürleşmenin öncüleri olarak faşizmin ve her türlü egemenliğe karşı büyük bir moral, coşku ve kitlesellikle toplumsal özgürleşmenin öncülük yaptıkları bir ortamda Newroz’u karşılamaya hazırlanıyoruz.

Biliyoruz ki Newroz işgale, sömürüye, zulme ve Dehak'lara karşı Demirci Kawa gibi direnişin, dirilişin, özgürleşmenin, toplumsal sahiplenmenin adıdır.
İşgalcilerin en zayıf, en saldırgan olduğu, mücadelemizin, halkımızın ve dostlarımızın en moralli ve coşkulu olduğu bir dönemde Newroz’u karşılıyoruz. Bu yüzden çağrımız çağımızın Dehak'ı diktatör Erdoğan'a, AKP-MHP faşist ittifakına karşı Rahşanlar'ın, Berivanlar'ın, Ronahiler'in ve Mazlumlar'ın direniş ruhu ile işgale ve katliamlara karşı her yeri Newroz’da serhildan alanları yapalım.

'HER YERİ SERHİLDAN ALANINA ÇEVİRELİM'

Newroz’da 'Tecridi Kıralım, Faşizmi Yıkalım, Kürdistan'ı Özgürleştirelim' şiarıyla devam eden hamleyi, başta tüm Kürdistanlılar olmak üzere her yerde ulusal, demokratik ve enternasyonalist ortaklaşmayla direnişi büyüterek, Rêber Apo’nun özgürlüğünü, Efrîn, Gre spi, Serekaniye, Başur işgallerine, Şengal, Rojava, tüm Kürdistan’a yönelik saldırılara karşı her yeri serhildana çevirelim.
Halkımız bu Newroz’la ulusal birliğini güçlendirerek Garê’de kazanılan zaferin ruhuyla, ulusal giysileriyle ulusal ve toplumsal kazanımlarını korumak için, işgale ve sömürgeciliğe karşı tüm ülkelerde, alanlarda Newroz’u kutlayacaktır.
KCDK-E olarak başta Kürt Halk oÖnderi Reber Apo olmak üzere tüm direnen halkımızın, bölge haklarının ve dünya insanlığının Newrozu’nu kutluyoruz.
KCDK-E olarak Mart ayında Avrupa’nın tüm ülkelerinde, Kanada ve Avustralya’da yapılacak Newroz’lara halkımızı ulusal seferberlik kararlılığı ile katılmaya çağırıyoruz.

Özgürlük ve eşitlikten yana olan, AKP-MHP faşizmine karşı olan tüm insanlık, 'Werin em bi rihê Yekîtiya Netewî û Berxwedana Garê Newrozê pîroz bikin û Dagirkeriyê têkbibin' şiarı ile her yerde halkımızla ortaklaşmalı, Newroz ateşini yakmalı. Diktatör Erdoğan’a ve zalimlere karşı bir isyan ateşi olan Newroz Kürdistan, bölge ve tüm ezilen halklara kutlu olsun!"

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.