KDP 73 gündür işkence yapıyor

  • Dihok Mahkemesi, YNK üyesi Mela Nezir ve HDP üyesi Güneş’e 7 yıl ceza verdi. Nimet Güneş’in eşi “Eşimin hiçbir suçu olmamasına rağmen 7 yıl ceza verildi. Türklerin zulmünden kaçarak buraya geldik, bilmiyorduk ki bunlardan kardeş olmaz” dedi. Güneş’in oğlu ise babasına 73 gündür işkence yapıldığını söyledi.

Dihok Mahkemesi, 11 Şubat 2021’de Derkare’de asayiş tarafından gözaltına alınan YNK üyesi Zaxoye Mela Nezir’e ve yaklaşık 10 yıldır Zaxo’da yaşayan HDP üyesi Nimet Güneş’e (55), önceki gün 7 yıl ceza verdi. Mahkeme, cezayı Güneş ve Mela Nezir’in Kürt Özgürlük Hareketi ile ilişkisi olduğu gerekçesiyle verdi.

Nimet Güneş’in eşi Ayşe Güneş, konu hakkında Rojnews’e konuştu. Güneş, şunları ifade etti: ”Nimet evde oturuyordu, hiçbir suçu olmamasına rağmen tutuklandı ve 7 yıl ceza verildi. Türklerin zulmünden kaçarak kardeşlerimizin bize sahip çıkması için buraya geldik ama bizim için kardeşlik yapmadılar. Bize böyle bir zulmü reva göreceklerini bilmiyorduk. Çok acı çekiyoruz. Mahkemede dahi görmemize izin vermediler. Biz yabancı değiliz, buranın göçmeni olduk artık. Nimet hiçbir şey yapmamasına rağmen cezalandırıldı. Bunu kabul etmiyoruz.”

Nimet Güneş’in oğlu ise konuyla ilgili şunları ifade etti: “2 ay sonra babamı ancak cezaevinde görebildim. Çok fazla işkence yapılmış ve zayıflamıştı. Şimdiye kadar sadece 2 sefer babamı görebildim. 73 gün babama hem fiziki hem psikolojik işkence yapmışlar.”

YNK üyesi Mela Nezir Berwari, 11 Şubat 2021’de Derkare’de asayiş tarafından gözaltına alınmıştı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyesi Nimet Güneş (55) yaklaşık 10 yıldır Zaxo’ya yerleşmişti. 5 Şubat 2021’de ise Zaxo asayişi tarafından gözaltına alınmıştı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.