KESK’liler Ankara’ya yürüyor

  •  Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’nun (KESK), üyelerine yönelik baskı, ihraç ve sürgünlere karşı kararını aldığı İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüş dün başladı.

KESK Eşbaşkanı Mehmet Bozgeyik, Ankara’(ya yürüyüşlerinin, “Artık yeter” haykırışı olduğunu söyledi.

KESK, "Çalışma hakkımı, işimi istiyorum" talebiyle Ankara yürüyüşünü İstanbul/Mecidiyeköy'de basın açıklaması yaptıktan sonra başlattı. HDP milletvekilleri Züleyha Gülüm ve Musa Piroğlu’nun da destek verdiği açıklamada KESK üyeleri “İşimi, emeğimi geri istiyorum. İhraçlara, açığa almalara baskılara teslim olmayacağız. KHK’lar gidecek, biz kalacağız” pankartı açtı.

Örgütlü kötülük

 Yürüyüşe başlanması öncesinde konuşan KESK Eşbaşkanı Mehmet Bozgeyik, alacakaranlık kuşağından geçildiğini belirterek, “Ülkenin ve emekçilerin başına çöreklenen örgütlü kötülük, görülmemiş ve zıvanadan çıkmış bir şekilde her gün yeni bir saldırı dalgası başlatıyor” dedi. Bozgeyik, korku iklimi yaratılarak sadece bedenlerin değil, zihinlerin ve ruhların teslim alınmak istendiğini söyledi. İktidarın mücadele eden bir birey bile görmek istemediğini ifade eden Bozgeyik, şunları ifade etti: “Kendileri dışındaki tüm kesimleri iktidarlarının bekası için tehdit görüyorlar. Bu yüzden her tür yol ve yöntemle ortadan kaldırmak, etkisizleştirmek istiyorlar. Ülkenin yarısından fazlasını özde değil, sözde vatandaş görüyorlar. AKP, iktidarını devam ettirmek için sürekli düşman, hain, terörist imal ediyor, halklarımızı, emekçileri kutuplaştırıyor. Çünkü biliyorlar ki, işsizliğin, yoksulluğun, hukuksuz ihraçların, haksızlığın, hukuksuzluğun, yolsuzluğun ve talanın konuşulduğu, tartışıldığı bir yerde iktidarda kalamayacaklar.”

Haksızlığa karşı

 Başlattıkları yürüyüşün “Artık yeter” haykırışı olduğunun altını çizen Bozgeyik, “Bağlı tüm sendikalarımızın yürütme kurulu üyeleri ile birlikte KESK olarak tüm üyelerimiz, haksızlığa uğrayan, hukuksuzca ihraç edilen arkadaşlarımız, yokluğa, sefalete mahkum edilen tüm kamu emekçileri için yürüyoruz. Çocuklarına bir ekmek götürmek için inşaatlarda, tehlikeli işlerde çalışırken işçi cinayetine kurban verdiğimiz ihraç arkadaşlarımızı hatırlatmak için yürüyoruz” dedi. 

Faşist baskılar bitene kadar

 Bozgeyik, OHAL Komisyonunun sürecinin uzatılması üzerinde de durdu. Sürecin uzatılarak suç işlediğini söyleyen Bozgeyik, şöyle devam etti: “Bu iktidarın özelleştirme, güvencesizlik, performans, ayrımcılık, gericilik politikalarına karşı geldiğimiz, emekçilerin haklarını, insanca yaşam koşullarını savunduğumuz için açıkça hınç almadır. Belli ki hala bizleri tanımıyorlar. Biz KESK’liyiz, kamu emekçilerinin gerçek temsilcisiyiz. Biz, onurlu bir insan olarak yaşamanın yolunun emek, demokrasi ve barış mücadelesinden geçtiğinin farkında olanlarız. Diz çökmedik, çökmeyeceğiz. Haksız, hukuksuz şekilde elimizden alınan işimiz iade edilinceye, faşist baskılar son buluncaya kadar patriyarkaya, sömürüye ve her tür şiddete karşı mücadelemiz devam edecektir.” 

 Açıklamanın ardından Eğitim Sen binasına gitmek isteyen KESK üyeleri, polisler tarafından engellenmeye çalışıldı. Engellemeye rağmen sendika binasına kadar yürüyen KESK üyeleri, burada yaptıkları açıklama sonrasında yürüyüşlerinin bir diğer durağı olacak Kadıköy'deki İskele Meydanı'nda doğru yola çıktı.

Tek adam için

Yürüyüşün ikinci durağı Kadıköy oldu. Burada konuşan KESK Eşbaşkanı Aysun Gezen, 5 yıldır yaşanan KHK zulmüne karşı hakları için yola çıktıklarını belirterek, “Tek adama giden yolun taşlarını KHK’lar ile düzenlediler. Dolayısıyla bugün bizim verdiğimiz mücadele KHK’lar ile halkın iradesinin gasp edilmesine karşıdır. Meclis’in yok sayılmasına karşıdır. Bizler insanca yaşanacak bir ücret için yürüyoruz. KHK’lar gitsin diye bu ülke özgür, demokratik, barış içinde bir cumhuriyet olsun diye yürüyoruz. Tüm halkımızı bizlerle birlikte omuz omuza mücadeleye çağırıyoruz” dedi. 

Konuşmaların ardından KESK üyeleri otobüslere binerek, Gebze’ye doğru yola çıktı. Yürüyüş, Gebze’de yapılacak açıklamanın ardından Kocaeli, Yalova, Bursa ve Eskişehir’e, oradan da Ankara’ya ulaşacak.  İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.