Kevirê Kun’da 20 asker cenazesi

Kevirê Kun - Şikefta Birîndara

Kevirê Kun - Şikefta Birîndara

  • Gerilla, Skorsky helikopterlerin alana girmesine izin vermedi; askerler karadan cesaret edemedi; saldıkları korucular da başarılı olamayınca asker cenazeleri 20 günden fazladır Kevirê Kun alanında bekliyor. Cenazeleri çürümeye terk eden Türk ordusu, herhangi bir açıklama yapma gereği bile duymuyor. 

AMARGÎ ARHAT BA
Şikefta Birîndara’daki gerillalar, 20’den fazla asker cenazesinin 21 gündür Kevirê Kun’da kaldığını söyledi. 

Türk ordusu, 14 – 17 Nisan 2022 tarihleri arasında Zap’a bağlı Şikefta Birîndara bölgesini hava saldırıları ve obüslerle yoğun bombardımana tuttu. Alanda bulunan gerillaların neredeyse hepsinin imha edildiğini iddia eden Türk ordusu, 17 Nisan’da Skorsky helikopterleriyle Zap’ın diğer alanlarında olduğu gibi Şikefta Birîndara’ya da indirme yapmaya çalıştı. Savaş tünellerindeki ve arazideki gerillalar, o gece en az 4 keşif uçağının altında hiçbir helikopterin Şikefta Birîndara alanına indirme yapmasına müsaade etmedi. Darbe yiyen helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kaldı. 

Türk ordusu, 18 Nisan günü ve sonrasında yoğun hava saldırıları, Kobra vuruşlarıyla karadan alana girmeye ve bölgede konumlanmaya; Şikefta Birîndara alanındaki savaş tünellerine yaklaşmaya çalıştı. Savaşın başından itibaren bu direnişin en önemli aktörlerinden olan hareketli gerilla timleri, henüz ilk girişimde Türk askerlerini geri püskürtmeyi başardı ve askerlerin tünellerin yakınına dahi gelmesine izin vermedi. 

Kaçarken de vuruldular

Türk askerleri, gerillanın hedefi olmamak için üzerlerine şemsiye ve yağmurluk açarak alandan kaçmaya çalıştı, ancak şemsiyenin nasıl kullanılacağını bilmeyen askerler, kaçarken de hedef oldu. Ölülerini savaş tünellerinin yapıldığı silsilenin bulunduğu uzak bir noktadaki Kevirê Kun tarafına çeken Türk askerleri, araziye dağılmak zorunda kaldı. 

Helikopter inemiyor

Şikefta Birîndara’daki gerillalar, Kevirê Kun’da 20’den fazla asker cenazesinin bulunduğunu; cenazelerin üstünü branda ve yağmurluklarla kamufle ettiklerini söyledi. Gerillalar, Skorsky helikopterlerinin alana girmesine izin vermeyince, askerlerin cenazeleri de 21 gündür Kevirê Kun alanında kalıyor. Karadan ilerlemeye ve cenazelerini almaya cesaret edemeyen Türk ordusu, korucuları bölgeye sokup cenazelerini çekmeye çalışsa da başarılı olamıyor. Şikefta Birîndara alanına getirdiği askerlerinin akıbetine dair herhangi bir açıklama yapmayan, cenalezeleri çürümeye terk eden Türk ordusu, alanda verdiği kayıpların üzerini örtmek için sürekli yalan haberler servis ediyor. ANF/BEHDİNAN

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.