Kıbrıs örnek oldu

Dünya Haberleri —

  •  PKK yasağına karşı devam eden imza kampanyasında en etkili çalışmalardan biri yaklaşık 1 milyon nüfuslu bir ada ülkesi olan Kıbrıs’ta yapıldı. Kıbrıs, 50 bin hedefini aştı. Şimdi 100 bin imza toplamak için çalışıyor. 

HAKAN TÜRKMEN/BERLİN

PKK’nin Avrupa Birliği’nin ‘terör örgütleri listesi’nden çıkarılması için Uluslararası Kürtlere Adalet İnisiyatifi’nin 5 Kasım 2021’de başlattığı imza kampanyası devam ediyor. Kürtler aylardır tüm dünyada imza standları kurarak ya da bireysel olarak ellerinde formlarla sokaklarda gezerek imza toplamaya devam ediyor. Kampanya online olarak da yürütülüyor. PKK yasağına karşı çıkmak isteyenler https://justiceforkurds.info sitesindeki metne imza atabiliyor. 

Hedef yasağı kaldırmak

Kampanyayı Avrupa’daki Kürt kurumları da aktif yürütüyor. İmza kampanyasını yürüten kurumlardan birisi de Avrupa Demokratik Kürt Toplum Kongresi (KCDK-E). PKK yasağının siyasi bir karar olduğuna vurgu yapan KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç, imza kampanyasıyla kadın özgürlüğünü esas alan, demokrasi, barış ve özgürlükten yana bir hareket olan PKK üzerindeki haksız yasağı kaldırmaya çalıştıklarını söyledi. 

Yüz binlerce imza toplandı

Yüksel Koç, yasağa karşı Avrupa’da yüz binlerce imzanın toplandığını ama bunun yeterli olmadığını vurguladı. Kürt siyasetçi, kampanyada en etkili çalışmanın ise yaklaşık 1 milyon nüfuslu küçük bir ada ülkesi olan Kıbrıs’ta yapıldığına dikkat çekerek, şunları söyledi: “Kıbrıs’ın hedefi 50 bindi. Şu an 60 bin imza topladılar ve hedeflerini 100 bine kadar çıkarttılar. Bu emeklerinden dolayı çalışmada yer alan arkadaşları tekrardan kutluyoruz. Bütün Avrupa ülkelerine örnek olması gereken bir durum. Özellikle Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika gibi nüfus yoğunluğun fazla olduğu ülkelerdeki insanlarımız Kıbrıs’ı örnek almalı.”

KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç

Stant açmak yetmiyor

Kıbrıs’tan sonra hedefine en çok yaklaşanın ise Kürt Kadın Özgürlük Hareketi çalışanları olduğunu aktaran Koç, “Berlin, Zürih ve Marsilya gibi kentlerde toplum merkezlerindeki arkadaşlarımız tam hedeflerine ulaşmamış olsalar da önemli bir aşama katetmişler. Bütün alanlarda stant çalışması yapılıyor. Önemli bir çalışmadır ama yeterli değil. Avrupa’nın her yerinde festivaller ve çeşitli etkinlikler yapılıyor mutlaka bu etkinliklerde de imza toplanmalı” çağrısı yaptı.

 Her yerde toplanmalı 

Kampanyaya herkesin dahil edilmesi gerektiğini de söyleyen KCDK-E Eşbaşkanı şu önerileri yaptı: “Bu çalışma Kürt mücadelesinin elini güçlendireceği gibi Türk devletinin kirli siyasetini de teşhir edecektir. Bunun için Avrupa’daki kurumlarımız seferberlik ruhuyla çalışma yürütmeli. Dünyanın her yerinde halklar Kürt mücadelesini büyük bir sempatiyle karşılıyor. Bu nedenden dolayı da sadece Kürtler değil bütün halklar bu çalışmada yer almalı. Dostlarımızı harekete geçirmeli, herkesi bu işin ortağı yapmalıyız. Siyasi olan bu karar üzerinde baskı kurmak için bu çok önemli. Her Kürdistanlı da bu hassasiyetle yaklaşmalı. Geniş kesimlerin yer aldığı komiteler oluşturarak, ulaşmadığımız ve imza almadığımız kimse kalmamalıdır. Sokakta, otobüste, trende, her yerde ve her alanda imza toplanmalı.”

İmzalar AK’ye sunulacak 

KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç, toplanan imzaların noter tarafından onaylandıktan sonra Avrupa Birliği’nin ‘terör örgütleri listesi’ni oluşturan Avrupa Konseyi başta olmak üzere Avrupa Adalet Divanı ve Avrupa Parlamentosu’nun da aralarında olduğu kurumlar ile basın kuruluşlarına gönderileceği bilgisini verdi. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.