Kokusuna hasret kaldık

Kadın Haberleri —

.

.

  • Şervan 7 aylık bir bebek, 4 ay önce SMA Tip 1 hastalık teşhisi konuldu. 45 gündür yoğun bakımda. Babası Nedim Danış, "Çocuğumuzun kokusuna, yüzüne hasret kaldık. Hiç kimse bu acıyı hak etmiyor" dedi. 

NİHAL BAYRAM/MAINZ

İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde tedavisi süren Şervan’ın babası, "Şervan sürekli hastanelerde. Tedavisinde Spiranza ilacı kullanılıyor ancak bu ilaç hastalığı tedavi etmiyor, sadece ilerlemesini engelliyor" dedi. "Gözümüzün önünde çocuğumuzun kasları eriyor" diyen baba Danış, "Şervan, en son solunum ve yutma, öksürme kasları işlevini yitirdi. 45 gündür yoğun bakımda entübe ediliyor. 16 Nisan’da nefes alabilmesi için boğazı ve direk beslenme için midesi iki ameliyat yapılarak delindi" diye aktardı. 

Sadece yüzde 3’ü toplandı
Oğlunun tedavisi için 2.4 milyon euro tutan Zolgensma ilacına ihtiyaçları olduğunu bunun için bir kampanya başlattıklarını söyleyen Danış şöyle devam etti: "2 aydır gece gündüz demeden çocuğumuzu hayatta tutmak için mücadele ediyoruz. Sosyal medya üzerinden canlı yayınlar yapıyoruz, hastane ve birçok yere kumbara koyduk. Ancak gereken miktarın sadece yüzde 3’ünü toplayabildik. Yüreğimiz ateş yeri, perişan olduk." 
Kampanyanın çok yavaş ilerlediğini ve ciddi bir desteğe ihtiyaçları olduğunu vurgulayan Danış, "Çocuklarımız geleceğimiz, lütfen çocuklarımıza sahip çıkalım" çağrısında bulundu. 

Roza gibi Şervan’ı da tedavi edelim
Şervan bebek için yürütülen kampanyaya Almanya’dan katılan Rojbin Güneş, "Daha önce SMA hastası olan Roza bebeğin kampanyasında yer aldım, tedavisi olumlu sonuçlandı. Şervan bebeğin durumunu öğrenince ona da destek olmak istedim" dedi. "Ben de anneyim 5 yaşında bir çocuğum var" diyen Güneş, "Şervan’ın başka bebekler gibi sağlıklı olması için Zolgesma ilacını alması gerekiyor. Bunun için Avrupa’da yaşayanlar halkımızdan yardım istiyoruz. Pandemiden kaynaklı standlar açamıyoruz. İnstagram ve tiktok gibi sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayınla bağış topluyoruz. Restoranlara, büfelere, kuaförlere bağış kumbaraları bıraktık. Ailenin maddi manevi yardıma ihtiyacı var" diyerek, duyarlılık çağrısında bulundu. 
Güneş, Şervan bebeğe destek vermek isteyenlerin kendisine ervansma@gmx.de mail adresinden ulaşabileceğini, İnstagram’da ise servan_sma_europe adresindeki canlı yayınları takip edebileceklerini belirtti.

Nasıl destek olabilirsiniz?
Şervan bebek ile ilgili kampanyanın ayrıntılarına şu adresten ulaşılabilir: 
https://taplink.cc/sma_servan

Nedim Danış 
İletişim:0 (534) 871 01 94

Rojbin Güneş

0 176 227 730 34

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.