Kolon kanserine bir hap

Afyonkarahisar T tipi zindanı

Afyonkarahisar T tipi zindanı

  • Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi, kolon kanseri ve kolostomi torbasıyla yaşamak zorunda olan ağır hasta tutsak Nail Demir’in serbest bırakılmasını istedi. 

Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi, eylemlerinin 407.haftasında Afyonkarahisar 1 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan Nail Demir’in durumuna dikkati çekti. İHD Ankara Şubesi önünde yapılan açıklamada “Tedavi haktır engellenemez ve hasta mahpuslar serbest bırakılsın” pankartı açıldı.

İHD Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Seylan, hasta tutsak Demir’in 29 yıldır cezaevinde olduğunu hatırlattı. Demir’in 28 yaşında tutuklandığını ve 29 yılda Mersin, Malatya, Çankırı, tekrar Malatya, Kocaeli, Bandırma ve Ermenek Cezaevleri’nde tutulduğunu paylaşan Seylan, “Nail Demir yaklaşık üç yıldır da Afyon 1 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuluyor. Nail Demir’in, 29 yıllık uzun cezaevi süresi boyunca ağır ve kronik hastalıkları ortaya çıkmıştır” dedi. 

Ağır hastalıklarından biri olarak 5 yıl önce kendisine kolon kanseri teşhisi konulduğunu kaydeden Seylan, şunları ifade etti: “Kolon kanseri nedeniyle kalın bağırsağından ameliyat geçirmiştir ve bu hastalığında dolayı kolostomi torbası ile yaşamak zorundadır. Şu anda da kolon kanseri tedavisi için yalnızca bir hap almaktadır. İki gözünde de mercek takılıdır ve görmekte çok büyük güçlük çekmektedir. Bel ve boyun fıtığı rahatsızlığı bulunmaktadır ve ayrıca sırt bölgesinden de ameliyat olduğunu ifade etmiştir. Vücudunun sol tarafında da komple kas zedelenmesi vardır. Hastalıklarının yanı sıra ailesinden uzak yerlerde tutulmasından dolayı da bu durum psikolojik olarak kendisini etkilemektedir. 26 yıl boyunca ailesini yılda ancak bir kez görebiliyor. Ailesinin yanında daha sağlıklı koşullarda tedavisinin yapılabilmesi için infazının ertelenmesini talep ediyoruz.” HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.