Korona 2021’de bitmeyecek

Dünya Haberleri —

.

.

  • Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), korona virüsünün 2021'de bitmeyeceğini duyurdu.

Dünya Sağlık Örgütü’nün üst düzey direktörlerinden Michael Ryan, önceki gece gazetecilerin sorularını yanıtladı. Dünya çapında vakaların son 6 haftadır düşüşte olduğunu söyleyen Ryan, “Koronavirüsü salgınının bu yıl sonunda biteceğini düşünmek çok erken ve gerçekçi değil. Eğer akılcı hareket edersek pandeminin getirdiği hastaneye kaldırılma oranı ve ölüm oranı gibi trajedileri ortadan kaldırırız” dedi.
Ryan’ın bu açıklamasından sonra Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus bir açıklama yaptı. Ghebreyesus, açıklamasında, “Bildirilen vakalar, DSÖ’nün 6 bölgesinden 4'ünde arttı. Bu bölgeler Amerika, Avrupa, Güney Doğu Asya ve Doğu Akdeniz oldu” ifadelerini kullandı. CENEVRE

 

2,5 milyar insan sağırlaşıyor

Dünya Sağlık Örgütü, 2050’ye kadar 2.5 milyar insanın, yani dünya nüfusunun yaklaşık dörtte birinin farklı seviyelerde işitme kaybı sorunu yaşayacağı öngörüsünde bulundu.
DSÖ, her yıl 3 Mart'ı işitme farkındalığına ve işitme kaybına dikkati çekmek için "Dünya Kulak ve İşitme Sağlığı Günü" olarak anıyor. Açıklamada, "Önlem alınmadığı takdirde bu kişilerin en az 700 milyonunun, kulak ve işitme bakımına ve diğer rehabilitasyon hizmetlerine erişime ihtiyacı olacak" denildi. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Tedavi edilmeyen işitme kaybı, insanların iletişim kurma, ders çalışma ve geçimini sağlama yetenekleri üzerinde yıkıcı bir etkiye sahip olabilir" dedi.
Dünya Sağlık Örgütü'nün raporunda, küresel çapta 12-35 yaş arasındaki 1,1 milyar gencin eğlence ortamlarında gürültüye maruz kalma nedeniyle işitme kaybı riski altında olduğu öngörüsü de yer alıyor.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.