Koronadan ölümler 3 milyonu aştı

Dünya Haberleri —

.

.

  • John Hopkins Üniversitesi’nin verilerine göre dünyada koronavirüs bağlantılı ölümlerin sayısı 3 milyonu aştı.

Salgından dolayı hayatını kaybedenlerin en fazla olduğu ülke, 566 binden fazla ölüm ile Amerika Birleşik Devletleri. ABD’yi Brezilya, Meksika ve Hindistan takip ediyor.
Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı, Ocak ayında iki milyona ulaşmıştı.
Üniversitenin verilerine göre dünya çapında virüs bulaşan kişi sayısı 140 milyonu geçti. Uzmanlar, kayıt altına alınmayan vakaların da olduğunu belirterek gerçek sayının çok daha yüksek olduğunu belirtti.
Yaygın aşılamanın yapıldığı İsrail ve İngiltere gibi ülkelerde ise salgın, büyük oranda kontrol altına alınmış durumda. ABD’de de ölü sayısı, azalma eğiliminde. Brezilya ve Hindistan gibi vakalara her gün bir yenisinin eklendiği ülkelerde ise salgınla mücadele, gittikçe zorlaşıyor. 
Dünya Sağlık Örgütü’nden yapılan açıklamaya göre virüsün daha bulaşıcı bir varyantının dolaşımda olduğu Brezilya’da hayatını kaybedenlerin sayısı, günde 3 bine ulaşmış durumda. Ülkede şu ana kadar toplam 369 bin kişi virüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Bu sayı, üç ay önce 200 bindi.
DSÖ’nün verilerine göre yeni vakaların en fazla kayda geçtiği ülkeler, Hindistan, ABD, Brezilya, Türkiye ve Fransa. Türkiye’de Bakanlık verilerine göre Cuma günü son 24 saatte 63 bin 82 vaka kayıt altına alınmıştı. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.