Korucular öldü sanıp bıraktı

Ekrem Çelebi

Ekrem Çelebi

  • Korucuların çekiç, sopa ve demir çubuklu saldırısına uğrayan; öldüğü sanılarak bırakılan Ekrem Çelebi, yaşam mücadelesi veriyor. 

Amed’in Çinar ilçesinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle karşı karşıya gelen taraflar, kadastro ekipleri tarafından yapılan tespite itiraz sonucunda mahkemelik oldu. Arazi anlaşmazlığı nedeniyle davacı olan taraflardan Ekrem Çelebi, davalı ve korucu olan karşı tarafın saldırısına uğradı. Ekrem Çelebi ve korucu olan Ramazan Tüfek, Sabahattin Deniz, İsmail Deniz ile Nusrettin Deniz arasında tartışma yaşandı. İlçeye bağlı Comceli Mahallesi’nde yapılan arazi keşfi sırasında iki taraf arasında yaşanan anlaşmazlık nedeniyle davacı olan Ekrem Çelebi, korucular tarafından takibe alındı. İki ay boyunca korucular tarafından takip edilen Çelebi, 28 Kasım Pazartesi günü saat 09.00’dan ilçeden çıkıp Amed’e geldikten sonra 09.30’da Amed İlçe Otogarı’nda kalabalık bir grubunun saldırısına uğradı. Korucu ve korucu yakınlarının demir çubuk, sopa, silah dipçiği ve çekiçli saldırısına uğrayan Ekrem Çelebi, başına aldığı darp sonucu ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Çelebi’nin yoğun bakımda tedavisi devam ederken, 29 Kasım’da beyin ameliyatı geçirdi. Başına aldığı çekip darbeleri sonucu kafa kemiği beynine saplanan Çelebi’nin hayati tehlikesinin olduğu belirtildi. 

Öldüğünü sandılar

Polislerce önceki gece hastanede polislerce ifadesi alınan Ekrem Çelebi, fotoğraflardan kendisine saldıran kişileri tespit ederek, saldırganların son çekiç darbesinden sonra yere yığıldığını ve yerdeyken bir kişinin, “tamam öldü” dedikten sonra dağıldıklarını belirtti. 

Gözaltına alınmadı

Çelebi’nin yakınları ise çevredeki güvenlik kameralarından aldıkları görüntüler ile Emniyet'e giderek saldırganlar hakkında şikayetçi oldu. Şikayet üzerine Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü görüntülerden yola çıkarak saldırgan koruculardan 6’sından dördünü tespit etti. Ancak görüntülere ve tespite rağmen korucu Ramazan Tüfek, Sabahattin Deniz, İsmail Deniz ile Nusrettin Deniz henüz gözaltına alınmadı. 

Savcılığı başvurmuştu

Saldırıdan bir hafta önce müvekkili Ekrem Çelebi’nin Çınar Savcılığına giderek, takip edildiğini ve can güvenliğinin olmadığını belirttiğini ifade eden Av. Fatih Aslan, “Davacı olduğu korucular hakkında şikayette bulunmasına rağmen şikayeti işleme konulmadı. Onunla birlikte birkaç mahalleli de Çelebi’nin can güvenliğinin olmadığını söyleyerek koruma talebinde bulunuyor, ancak önlem alınmıyor. Saldırganların gözaltına dahi alınmaması açıkça hukuka aykırıdır” dedi. MA/AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.