Kötülük düzeni bitsin

Kadın Haberleri —

Pervin Buldan

Pervin Buldan

  • Wan’da oyunu kullanan HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan, bu kötülük düzeninin artık bitmesi gerektiğini söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Pervin Buldan, Wan'dan (Van); Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar ise İstanbul'da oyunu kullandı. Uçar, seçim sonuçlarının yeni bir anayasa ve demokratik bir Cumhuriyete vesile olmasını istediklerini söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Pervin Buldan, Wan’ın Rêya Armûşê (İpekyolu) ilçesine bağlı Seyit Fehim Arvasi Mahallesi’nde bulunan Cumhuriyet Lisesi’ndeki bin 106 nolu sandıkta oyunu kullandı. Alkış ve zılgıtlarla karşılanan Buldan, ardından sandığın bulunduğu sınıfa geçerek oy kullandı. 

Değişim artık kaçınılmaz

Okul kapısında açıklama yapan Buldan, “Herkesin emeğinin karşılığını alma zamanı geldi. Türkiye’nin her yerinden insanlar oy kullanacak. Bu oylarımızın bu ülkenin huzuruna, barışına, sevgisine, adaletine, demokrasisine vesile olmasını umuyorum. Bu ülke, uzun bir süredir çok büyük haksızlıklar ve hukuksuzlukların yaşandığı bir ülke haline geldi. Ancak bugün yapılan seçimlerle birlikte değişim ve dönüşümün artık kaçınılmaz olduğunu bekliyoruz, tüm Türkiye halkları bekliyor. 82 milyon insanın umudu var bugünkü seçimlerden. Biz de bugün oyumuzu kullanarak barış, kardeşliğe ama aynı zamanda demokrasiye vesile olması temennisiyle tüm Türkiye’ye bu çağrıyı yapıyoruz” dedi. 

Büyükbir umut var

Akşam saatlerinde büyük bir umutla sonuçları bekleyeceklerini ifade eden Buldan, “Bu akşam büyük bir umutla, Türkiye’nin kaderinin değişeceği umuduyla hepimizin gözleri açılan sandıklarda olacak. Büyük bir umut ve heyecan var hepimizde. Bu umut ve heyecanının Türkiye’deki her insanın yaşaması gerekiyor. Çünkü uzun süredir insanlarda karamsarlık var. Bir kötülük düzeni var ve bu düzenin bugün bitmesi gerekiyor. Herkese başarılar diliyorum ve mutlaka kazanacağımıza yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.

Bir yüzyılı geride bırakıyoruz

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Eşsözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar ise İstanbul/Gazi Mahallesi’nde bulunan Gazi İlköğretim Okulu'nda oyunu kullandı. Uçar, oy kullanmaya gelen yurttaşların alkışlarıyla karşıladı. Uçar, daha sonra 1359 No’lu sandıkta oy kullandı. Oy kullanma işlemi ardından okul önünde açıklama yapan Uçar, şunları söyledi: “Uzun bir süredir Türkiye’de adaletsizliği, yoksulluğu, şiddeti, topluma yönelik iyi olmayan şeyleri konuştuk. Bu seçim sonuçlarıyla birlikte aslında demokratik bir ülkede refahın, kardeşliğin ve bir arada yaşamının sözünü verdik. Bunları konuşacağımız bir dönem olmasını istiyoruz. Bir yüzyılı geride bıraktık. Bu yüzyılın kalıcı sorunlarının yeni döneme devretmiş oldu. Yine bu seçim vesilesiyle Türkiye’de, Türkiye’nin bütün kalıcı sorunlarını gündemine alan ve çözüm üreten bir Meclis'e vesile olmasını istiyoruz. Ülkede yaşayan bütün halkların, inançların, bütün kesimlerin kendisini içinde bulduğu, hakkını ve hukukunu koruyan bir anayasa vesile olmasını diliyoruz. Aynı şekilde bu ülkenin ihtiyaç duyduğu demokratik siyasetin de inşa edilmesini ve hayat bulmasını istiyoruz ve demokratik bir cumhuriyetin sözünü veriyoruz.” dedi. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.