Köye dönüşe korucu saldırı

  • Mardin'in Midyat ilçesinde köyüne dönmek isteyen Êzîdî Süleyman Özmen (63), korucular tarafından darp edildi.

Midyat'a bağlı Kfernas (Çayırlı) köyünden 40 yılı aşkın bir süre önce ayrılmak zorunda kalan Êzîdîlerden biri olan Özmen, harabe haline gelmiş olan köyüne dönmek için iki yıl önce ailesinin evini onarmaya başladı. Sık sık tehditlerle karşı karşıya kalan Özmen'in geçtiğimiz hafta yeniden gittiği köyde ailesinin evini onardığı sırada aralarında korucuların da olduğu 6 kişilik bir grup yanlarına aldıkları kepçeyle birlikte köyü terk etmesini istedi.

Özmen, köye yerleşeceğini söylemesi üzerine ellerinde silah bulunan korucular tarafından hakaretlere maruz kaldı. Yaşananlar nedeniyle şikayetçi olacağını söyleyen Özmen, darp edilirken inşa ettiği duvar da kepçe ile yıkıldı.

'Devlet biziz' diye saldırıyorlar

 Midyat Devlet Hastanesi'ne giden Özmen, darp raporu alarak şikayetçi oldu. Yaşadıklarını anlatan Özmen, kendisini darp eden grubun hakaretler yağdırdığını dile getirerek, "Devlet biziz" diyerek, kafasına silah dayadıklarını söyledi. Özmen, "Yıllardır köyüme yerleşmek için mücadele ediyorum ancak kendilerinin ağa çocukları olduğunu söyleyen kişiler, korucuları da yanlarına alarak, köye girmeme izin vermiyor. Köyde yerimiz olmadığını söylüyorlar. Tapularımız var. Evlerimiz harabe durumda. Evlerimizi onarıp yerleşmek istiyoruz ama izin vermiyorlar" ifadelerini kullandı.

Maruz kaldığı saldırı üzerine köyden ayrılmak zorunda kaldığını belirten Özmen, kamuoyundan destek istediğini ifade etti. Özmen, yaşananlar nedeniyle tedirgin olduğunu belirtirken, elindeki tüm delilleri savcılığa teslim ettiğini kaydetti.  MARDİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.