Kudüs Gücü komutanına suikast 

Dünya Haberleri —

Hasan Sayad Hüdayi

Hasan Sayad Hüdayi

  • Kudüs Gücü Komutanı Albay Hasan Sayad Hüdayi suikastle öldürüldü. Reisi, “intikamını alacağız" dedi. 

Devrim Muhafızları komutanlarından Albay Hasan Sayad Hüdayi, Pazar günü İran’ın başkenti Tahran’daki evinin önünde suikasta uğradı. Suikastın motosikletli iki saldırgan tarafından işlendiği ve Hüdayi’nin aracının içerisindeyken açılan ateş sonucu 5 kurşundan birinin kafasına isabet ettiği açıklandı. Hüdayi dün törenle toprağa verildi. 

Reisi: İntikamını alacağız

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ise “Hüdayi'nin intikamını alacağız" dedi. Reisi, suikastın yabancı ajanlar tarafından gerçekleştirildiğini ima etti.

‘İsrail yaptı’ iddiası

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Said Katibzade de suikastten ABD ve müttefiklerini sorumlu tuttu. İran basını da suikastın İsrail tarafından gerçekleştirildiğini öne sürdü. Ancak dün akşam saatlerine kadar saldırıyı üstlenen henüz olmamıştı.

Kudüs Gücü'nde görevliydi

Albay Hüdayi, yurt dışında operasyonlar yürüten Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Gücü'nde görevliydi. Hüdayi, Irak ve Suriye’de aktif görev yapmıştı.

Süleymani de öldürülmüştü

ABD, Kudüs Gücü'nü terör örgütlerini desteklemekle suçluyor ve Orta Doğu'daki saldırılardan sorumlu tutuyor. Kudüs Gücü'nün Komutanı Kasım Süleymani de 3 Ocak 2020'de Irak’ın başkenti Bağdat’ta ABD hava saldırısında öldürülmüştü. Aynı yıl İran'ın önde gelen nükleer bilim insanlarından Muhsin Fahrizade de Tahran'da vurularak öldürülmüştü.

TAHRAN

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.