Kürdistan’a bayram yardımı

Yurt Dışı Haberleri —

Heyva Sor a Kurdistan

Heyva Sor a Kurdistan

  • Kurulduğu 1993 yılından beri her yıl Kurban Bayramı’nda yardım kampanyası düzenleyen Heyva Sor a Kurdistan, bu yıl topladığı 100 bin euro tutarındaki maddi yardımı Kuzey Kürdistan‘daki muhtaç ailelere gönderiyor. 

MURAT MANG

Heyva Sor a Kurdistan Başkanı Dr. Rojvan Bilgin gazetemize yaptığı açıklamada hem bu yıl yapılan yardım kampanyasına ilişkin çalışmalar hakkında bilgi verdi hem de Kürt halkının Kurban Bayramı’nı kutladı. Bilgin, “Umarız bu bayram barışa, özgürlüğe ve huzura vesile olur" dedi.

Yardımlar bugün dağıtılıyor

Heyva Sor a Kurdistan olarak bu yıl Kurban Bayramı vesilesiyle Fransa, İsviçre, Avusturya ve Almanya’da yürüttükleri yardım kampanyasında topladıkları 100 bin euroyu Kuzey Kürdistan’a gönderdiklerini açıklayan Bilgin “Oradaki komitelerimiz, bayram günü (bugün) yardımların dağıtılmasını organize edecekler. Bu yardımlar başta şehit ve tutuklu aileler olmak üzere savaş mağduru, yardıma muhtaç ailelerimize dağıtılacak” bilgisini paylaştı.

Rojvan Bilgin

Bayramlarımızı yasa çevirdiler 

Kürdistan İslam Toplumu (CÎK) Başkanı Hafız Ahmet Turhallı da gazetemiz aracılığı ile tüm İslam aleminin ve Müslüman Kürt halkının Kurban Bayramı’nı kutladı. 

CÎK Başkanı Turhallı, Kürtlerin bayramlarının yasa dönüştürüldüğüne dikkat çekerek şöyle devam etti: “Bayramlar, insanların özgürce, huzur içerisinde bir arada yaşamasının adıdır. Maalesef kadim Kürt halkı yüzyıllardır kendisine Müslümanım diyen komşu devletlerin elinde mağdur olmuştur. Kürt halkının bayramlarını yasa dönüştürdüler. Halbuki bayramlar, insanların barış içinde ve huzurlu yaşamasına vesile olduğu zaman bayram olur. Zulmün, sömürünün ve savaşın olduğu bir ortamda kutlanan bayramlar bayram değildir. Zulme karşı direniş gösterenlerin ve Kürt halkının, özgür Kürdistan toprakları üzerinde bayramlarını kutlamalarını cenabı Allah‘tan temenni ediyorum.”

Hafız Ahmet Turhallı

Kürtlerin yanında saf tutun 

Turhallı, Müslüman toplumlara da şu çağrıyı yaptı: “Mazlum Kürt halkının yanında durmanız İslamın gereğidir. Eğer gerçekten kardeşlik istiyorsanız, bayramların Kur’an’ın emrettiği gibi olmasını istiyorsanız, mazlum Kürt halkının yanında saf tutup, zalim olan yöneticilerinize ve devletlerinize karşı çıkmalısınız.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.