Kürdistan’da 8 Mart etkinlikleri

Kadın Haberleri —

.

.

  • TJA ve HDP Kadın Meclisi öncülüğünde birçok kentte eylem, etkinlik ve şölen düzenlendi. 

HABER MERKEZİ

Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla dört bir yanda alanlara çıkarak, eylem, etkinlik ve şölenler düzenledi.

Amed’de Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Kadın Platformu üyesi kadınlar, kadına yönelik şiddet ve cinayetlere dikkat çekmek amacıyla Yenişehir ilçesinde bulunan Ofis Postanesi’nde bir araya geldi. Burada açıklama yapan kadınlar, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı’na İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasanın uygulanması, kadınların serbest bırakılması talebini içeren faks gönderdi.

Amed’in Licê, Erxenî, Kayapınar, Yenişehir ve Hezro ilçeleri, Riha’nın Suruç ilçesi ve Şirnex ile bağlı ilçeler olan Basab, Silopî ve Hezex’te sokaklara çıkan kadınlar da karanfil, broşür dağıttı.

Wan’ın Ebex, Qerqelî ilçelerinde gerçekleştirilen kadın buluşmalarında sinevizyon gösterimleri ve yerel sanatçıların ezgileri dinletildi. Ebex’teki buluşmada konuşan HDP Milletvekili Muazzez Orhan Kürt kadınlarının özgürlük mücadelesine değinerek, “Kürt kadınları bedenlerini ateşe verdi ve bu köleliği kabul etmedi. Meydanlarda sesi ve renkleriyle kendini var etti. Bugün yine 70 yaşındaki annelerimiz tutuklandı. Anneler 'barış ve özgürlük istiyoruz' diyor. Bu istek AKP-MHP iktidarını çok korkutuyor. Eğer barış ve özgürlük olursa onların olamayacağını çok iyi biliyorlar. Leyla Güven ve Ayşe Gökkan'ın dediği gibi, hiçbir zaman susmayacağız ve mücadelemize devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Adana ve Mersin’de tutsak kadınlara dayanışma kartı gönderildi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.