Kürt çocuklarının katledilmesine göz yummayın!

Dünya Haberleri —

  • Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması talebiyle 1,5 yılı aşkın süredir İsviçre’nin Cenevre kentindeki Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi önünde yapılan eylem bu Çarşamba da devam etti. Göstericiler bu haftaki eylemde Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye’deki SİHA’lı saldırılarına tepki gösterdi.

ÖNER POLAT/CENEVRE

İsviçre Kürt Kadınlar Birliği (YJK-S) üyelerinin öncülük ettiği eylemde yapılan açıklamada, Ağustos ayının başından bu yana Türk devletinin SİHA saldırıları sonucu Kuzey-Doğu Suriye’de 8 çocuğun katledildiği, 24’ünün ise yaralandığına dikkat çekildi. Eylemde yaşamını yitiren çocukların ismini okuyan göstericiler Türk devletinin saldırılarının bir an önce sonlandırılması için BM'ye de çağrı yaptı.

YJK-S adına yapılan açıklamada, Türkiye’ye Kuzey-Doğu Suriye hava sahasının kapatılması ve Türk SİHA’larının bu saldırıları gerçekleştirmesine artık izin verilmemesi talep edildi. Ayrıca tüm insanların özellikle çocukların barış içinde yaşam hakkı olduğu da vurgulandı. Eylem, 5 dakikalık oturma eylemi ve sloganlarla son buldu.

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.